2016. december 21., szerda

KI AKAR ÁLLANDÓAN BOTRÁNYT CSINÁLNI?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2016.12.20.


Megmondom. Akár név szerint is, mert még mindig nincs protekcióm. Orbán Viktor. És a lábnyomában lépegetve az ő kormányszócsöve, Kovács Zoltán. Ja, és Matolcsy Jobbkéz György is...

Kurta, tán kifejtett magyarázatot sem igénylő kis történet ez. Megkérdezte az ellenzékinek semmiképp sem nevezhető Pesti Srácok egyik kommentelője a szócső Kovácsot, ugyan árulná már el: „Mikor fog Orbán Viktor normális interjút adni bármilyen vállaltan ellenzéki médiának?”

Mi más is lehetne az a jelenség, hogy ez a kérdés – jó okkal, tényekre alapozva – egyáltalán elhangozhat egy önmagát „demokratikusnak” feltüntető országban, mint botrányos?

Na, azután még ott a szóvivő válasza is: „…a magukat vállaltan ellenzékinek tekintő orgánumok nem interjút akarnak készíteni, hanem botrányt akarnak csinálni. Ennek semmi értelme nem lenne. Mert ott nem lehet értelmes beszélgetést folytatni.”

Mit gondoltok: ez a vélekedés tán nem önmagában egy kész botrány?

A jobb (és ritkább) esetekben csupán kérdéses, kétségbe vonható, ám a rosszabb (és jóval gyakoribb) esetekben egyenesen felháborító kormányzati döntésekkel kapcsolatos ellenzéki kérdésekre adott érdemi válaszok híján élek a gyanúperrel: Magyarország kormányfője a mikrofonállványain kívül másoknak azért nem ad interjút (és a szócsöve is azért tartja „értelmetlennek” az interjúzást) mert egyszerűen botrányt akarnak csinálni. Ők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.