2016. december 6., kedd

KIDERÜLT A BARCELONA PROBLÉMÁJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava Online
2016.12.06.


A Real Madrid elleni hazai meccs világossá tette, mi a Barcelona legfőbb problémája. A csapat ebben az évben mélyen képességei alatt szerepel. Ugyan még nem veszítette el a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában is csoportgyőztesként ment tovább, de az látszik, hogy valami nincs rendben.

Nem működik a Barca játéka, szenved a csapat, értelmetlen pontokat szórt el.

Az El Clasico előtt a csapat szurkolói attól tartottak, hogy a jól menetelő Real többgólos vereséget mér a Barcelonára a csapat otthonában. Aztán nem ez történt, a Barcelona akár több góllal is nyerhetett volna. Végül Luis Enrique rossz cseréjének köszönhetően az utolsó percben megint két pontot veszített.

A csapat problémája ugyanaz, mint volt két éve, amikor Messi el akart menni a csapattól: az edző és annak vetésforgó felfogása. Ennek lényege, hogy Luis Enrique azt akarja, hogy húsz egyenértékű játékos legyen képes ugyanazt a játékot és teljesítményt nyújtani, s őket rotációban játszassa. Ez azonban több szempontból sem működik.

Mindenekelőtt példátlan, hogy a Barcelona a szezon végére úgy érkezett, hogy még soha nem játszott kétszer egymás után ugyanabban a felfogásban. Enrique az El Classico-t és a BL-meccseket leszámítva soha nem játszatja a Barcelona legjobb összeállítását, hanem a cserejátékosokat próbálja beilleszteni a csapatba.

Ennek köszönhetően az a képtelen helyzet állt elő, hogy miközben majdnem végleg leszakadt a csapat a Real Madrid mögött, sorban veszítettek meccseket és pontokat gyenge ellenfelekkel szemben, többet játszanak a középszerű, a Barcelona szintjét meg sem közelítő cserejátékosok, mint az agyonpihentetett kulcsjátékosok. Sorra veszítik a pontokat olyan játékosokkal, akikkel szenved a csapat, miközben ülnek a padon azok, akik az elmúlt évek trófeáit szerezték.

Luis Enrique rögeszméje korábban már majdnem végleges szakításhoz vezetett, amikor elkezdte lecserélgetni Messit, Neymart, Suarezt is náluk sokkal gyengébb játékosokra, miközben semmi bajuk nem volt a pályán. Messi többször le sem jött, és már pedzegették, ha a világ legjobb játékosaként nem játszhatja végig a meccseket, mert harmadosztályú névtelen cseréknek kell átadnia a helyét, akkor elmegy...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.