2016. december 30., péntek

KŐKEMÉNY ÉVE VOLT A MAGYAR MÉDIÁNAK 2016-BAN

INDEX.HU
Szerző: SIXX
2016.12.30.


Nem volt olyan hónap, hogy ne történt volna valami. A TV2 kamuriportokkal operáló Tények című műsora szinte az egész évben szolgáltatott beszédtémát, a Habony-Rogán fedezetsor irányította kormányközeli médiahenger Andy Vajna és az egyre többet csodálkozó Mészáros Lőrinc asszisztálásával lapította szét a Népszabadságot, Desmond Child meg saját magát plagizálta az 56-os emlékév kedvéért.

A TV2 kormányszócső lesz

Eldőlt, legalábbis egy időre biztosan, a kívülről kutyakomédiának látszó, "végül is, kié a TV2?" című hajtépés Andy Vajna és Simicska Lajos (oppardon Fonyó Károly, Simicska üzlettársa) között, aminek az ugye az egyik pikantériája, hogy a G-nap, és azt megelőző, Simicska Lajos és Orbán Viktor viszonyát megmérgező események előtt a kérdés fel sem merülhetett volna. A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának. Amikor a TV2 jövőjét fejtegettük, azt feltételeztük, hogy egy olyan tévét akarnak csinálni, ami felveszi a versenyt az RTL-lel, így ezt írtuk:

Pontosan tudják, hogy a rossz emlékű politikai tisztek korszakát visszahozni nem lenne szerencsés, ha Habony Árpád vagy valamelyik samesza folyamatosan ott sertepertélne a TV2-ben, és óvatos fejbiccentésekkel irányítaná a politikai szempontokból mindenképpen legfontosabb műsornak tekinthető Tények szerkesztőségét, az nem vezetne semmi jóra.

Erre persze gyorsan rácáfoltak a Habony Árpáddal jóban levő, a köztévének milliárdos bukást hozó Marslakókat gyártó Halkó Gabriella gazdasági és Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói kinevezésével. Utóbbi keze alatt példátlan ámokfutásba kezdett a Marsi Anikóval és Gönczi Gáborral megerősített Tények: Juhász Pétertől Pukli Istvánon át Vona Gáborig több olyan közszereplőbe belerúgtak, aki politikailag valamiféle akadályt jelenthet a kormánynak. Ebben élen járt az a Kunfalvi Nóra, aki a G-nap után hagyta ott a HírTV Célpont című műsorát, átment a kormányközeli 888.hu-hoz, és innen hozta el a hírigazgató. A Tények nézettsége elég nagyot zuhant a minősíthetetlen karaktergyilkosságok miatt, de ez senkit nem érdekel, a tartalom pl. az NMHH-t nem, akik szerint minden oké a lejárató kamuriportokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.