2016. december 6., kedd

KORMÁNYKÖZELI MILLIÁRDOSÉ A FIGYELŐ - KIVÉTELESEN NEM MÉSZÁROS LŐRINC A VEVŐ

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.06.


Ezekről ne maradj le!

Augusztusban 1,7 milliárdot költött az állam a kvótakampányra és kormányközeli sajtóra (Átlátszó)Nyolc telekre épül az új szuperkórház, ebből négy ugyanazé a Fidesz-közeli vállalkozóé (444)Illegálisan üzemelt a Zsidai-konyha – bukik a várbeli bérlet? (HVG)

Ha van 3 perced:

Augusztusban 1,7 milliárdot költött az állam a kvótakampányra és kormányközeli sajtóraA népszavazási kampány reklámköltségeit a kormányközeli médiacégeknél költötték el – ilyen a TV2, a Mediaworks, a rádiózásban érdekelt KOD Media, a Habony-birodalom és Garancsi István érdekeltsége, a közterületi hirdetésekkel foglalkozó ESMA. (Átlátszó)
Nyolc telekre épül az új szuperkórház, ebből négy ugyanazé a Fidesz-közeli vállalkozóéTamás László jelenleg is két, fideszes vezetésű budapesti önkormányzatnál tölt be bizottsági pozíciókat – azaz kap fizetést. A négy telek a lányával és egy, a kőbányai lakóparkjába bejelentett nővel közös tulajdona Tamás Lászlónak. (444)

Illegálisan üzemelt a Zsidai-konyha – bukik a várbeli bérlet?Úgy működött a Zsidai-éttermeket ellátó központi konyha a budai várban, hogy nem volt érvényes használatbavételi engedélye. A helyiséget az önkormányzattól bérlik, a pályázaton annak idején egyedüliként indult a Zsidai-csoporthoz tartozó Opera Gasztronómia Kft. (HVG)

Egyetlen nap a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos ajándékutalvány-bohózatábanReggel Kósa Lajos, a Fidesz-frakció vezetője egy tévéinterjúban még teljes mellszélességgel kiállt a múlt heti felvetés mellett, miszerint a kormányhivatalok emberi kézbesítik majd az Erzsébet-utalványokat, de nem feltétlenül biztonsági kísérettel. Egy délutáni megbeszélést követően azonban Lázár János visszavonulót fújt, mégis a Posta kapja a feladatot. Estére már azt is megtudtuk, hogy Kövér László házelnök felesége, a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetője fúrta meg az eredeti ötletet. Mindezek tetejébe Tállai András adóguru is megvilágosodott a költségeket illetően. (Vastagbőr, HVG, Index, 444, ATV, 444)

Ha van még két perced:

Távozik Tasnádi László, könnyen elképzelhető, hogy olyan ügyekbe ütötte bele az orrát, amelyekben a fidesz-biznisz felülírta a nemzetbiztonsági kockázatokat és ezért kellett mennie. (Átlátszó)

Még tovább hízik a kormányközeli média-gömböc: Schmidt Mária megvette a Figyelőt, minőséget, méltányosságot és mértéktartást ígér a milliárdos. (444)

235 millió forintért vásárol meg egy magángyűjteményt a Magyar Nemzeti Bank az Értéktár-program keretében. (Átlátszó)

Trócsányi igazságügy-miniszter szerint azért nincs szükség az európai ügyészségre, mert most is jól fel tudunk lépni a korrupcióval szemben. (444)

Palkovics oktatási államtitkár korábban tagadta ugyan, most mégis kiderült, hogy az Emmi döntött a BME átszervezéséről. (HVG)

Út a semmibe: folytatódik a fájóan alacsony kihasználtságú M6-os autópálya építése. (444)

Fánkkal és kaszinólátogatással kedveskedett Andy Vajna kormánybiztos és kaszinótulajdonos felesége a magyar paralimpikonoknak. (24)

A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a korrupciós ügye miatt a focitól hat évre eltiltott Sepp Blatter fellebbezését. (24)

Ha valószínűleg csak átmenetileg is, de győztek a Standing Rock-tüntetők: leállították az észak-dakotai olajvezeték építését. (444)

Egy átfogó cikk a „Pizzagate”-ről: hol bukkan fel, hogy terjed el és milyen hatást kelt egy álhír a közösségi médiumok korában. (BBC)

Új nap, új fejlemény az angol focit megrázó pedofília-botrányban: egy hónappal ezelőttig gyerekcsapatokkal foglalkozhatott egy olyan edző, akinek molesztálási ügyeiről már 1989 előtt is tudtak. (Guardian)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.