2016. december 29., csütörtök

MARI NÉNINEK RÖJTKMUZSAJ-ALSÓN SEMMI MÁS NEM HIÁNYZIK A VIRÁGZÓ EGZISZTENCIÁJÁHOZ, MINT EGY BUDAPESTI OLIMPIA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2016.12.27.



...Miért van az, hogy miközben egészséges lelkületű országokban, ahol nem verik féltéglával a mellüket naponta, hogy ők azért értékesek, mert németek, svédek, vagy olaszok, ott az ország és az érintett települések vezetői a racionális-gazdasági érdekek mentén, az emberek megkérdezésével döntik el, hogy eladósítják évtizedekre az országukat, városaikat, vagy leülnek a seggükre, Magyarországon a túlárazott közbeszerzések árnyékából óbégatják, hogy olimpia nélkül nem nemzet a nemzet?

Miért van az, hogy névtelen senkiházi Szabó Lászlók mossák az agyunkat azzal, hogy ők személy szerint és pártmegrendelésre mit szeretnének megmutatni? Szabó Lászlónak miért kell olimpiát rendeznie Budapesten ahhoz, hogy megmutassa, a magyar fogyatékos emberek számára a sport kézenfekvő önkifejezési eszköz? Miért kell ehhez olimpia? Ugyanazért, amiért az egészséges életmódra nevelés elképzelhetetlen üresen kongó stadionok tucatjai nélkül?

Miért van az, hogy a küldetéstudat eldöntötte, hogy márpedig olimpiát rendezünk, ha a taknyán csúszik egy egész ország, akkor is, és seggnyalók hada, önálló gondolkodásra a tragédia árnyékában sem hajlandó Szabó Lászlók gyülekezete lihegve hinti a mantrát, hogy minden érv mellettünk szól?

Egy olyan országban, ahol a fogyatékkal élőktől megvonták a tisztességes szociális ellátást, ahol a kormány dicsőséges ügyködései közül az egyik legfantasztikusabb a rehabilitációs-egészészségügyi szolgáltatások megnyirbálása, mindannak a kiherélése, amitől a társadalom teljesértékű (ahogy Szabó László mondaná nem lúzer) tagjainak érezhetnék magukat, ahol az egészségügyi ellátás és az oktatás nem mindenki számára hozzáférhető, mikor vágja szájba (természetesen szimbolikusann értettem) a nép ezeket a kártékony papagájokat?

Miért nem akkor szórjuk a pénzt két kézzel olimpiára, amikor a kormány megmutatta, hogy képes és hajlandó tisztességesen viszonyulni a sérült és nem sérült polgáraihoz egyaránt? Ki az a nemzetrontó barom, aki bárhol a világon büntetlenül vergődhetne az olimpiai versenyhelyszínek megközelíthetőség szempontjából ésszerű kialakításán, miközben nincs megoldva az sem, hogy beteg emberekhez lehetőleg elhalálozás előtt kiérjen a mentő, hogy ne fél évet kelljen várni egy életmentő műtétre?

Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy a parasportolók már eleve sem azonos jutalmat kapnak az olimpiai helyezésekért, mint egészséges társaik, és ez kurvára rendben van évek óta, miért bújnak most a fogyatékos sportolók mögé, akiket az esemény megrendezése melletti érvként mutogatnak mindenre elszánt Szabó Lászlók?

Azt hiszem, nincs több kérdésem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.