2016. december 9., péntek

MÉGPEDIG NEM A NAPBA FOGUNK HAMAROSAN CSAPÓDNI, HANEM A VÉRÁZTATTA, TURULSZAROS ANYAFÖLDBE. FEJJEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.12.09.


...A nagyon jól hangzó lózungok helyett normálisan kellett volna működni, kedves kormány. Már lassan minden púder kifogy a dobozból. A mertagyurcsány is lejátszott, mert mertagyurcsány belebukott a rossz kormányzásba. Aztán lett nekünk egy fiatal-demokrata-keresztény-demokrata-vagymi kormányunk. Először romokat takarítottak. Sokáig. Mert a válság. Meg a Gyurcsány. Meg Bajnai. Oszkó Péter a Wizz Airben. Azemeszpé. Megint válság. Így telt el egy ciklus. A rájuk szavazók nagy reményekkel lódultak ismét bizalmat szavazni az Orbán-kormánynak. Hogy majd most! Most aztán nagyon, de nagyon! Nem kell demokrácia se, csak biztonság legyen. Vagy jólét. De legalább minimális megélhetés. Elérkezett a mertazorbán kora.

Na, mostanra ezek a hívek is talajt fogtak, mégpedig orcával. Ha lassan is, nekik is feltűnt, hogy miközben a fizetésükből keményen vonják a szociális hozzájárulási adót és a munkaerő-piaci járulékot, abból ők pont úgy nem kapnak segítséget egy munkahely elvesztése esetén, mint az, aki nem a Fideszre szavazott. Az ő településükön éppen úgy nem fejlődik az infrastruktúra (a díszburkolat és a szökőkút nem az), mint az ellenzéki településeken. Náluk éppen annyira nincs munkahely, nem épülnek gyárak, üzemek, nincs beruházás, mint az ország többi részén. Ha bajba kerülnek, éppen úgy nem tudják megfizetni a gyógyszert, mint aki az MSZP-re szavazott.

Mostanra ezek az emberek is dühösek a helyzetük kilátástalansága miatt. Ők is látják azt, amit mindenki más. Az urizáló, hazug, harácsoló, telhetetlen, gerinctelen tömeget a hatalom húsosfazeka körül. A dilettantizmus már szinte egy magasabb színvonal ahhoz képest, hogy néhány magas rangú köztisztviselő esetében az is elismerésre méltó, ha az illető naponta és önállóan betalál az irodájába. Látják ezek a becsapott emberek is azt a tahó lenézést, azt az irritáló pofátlanságot, ami a kormány védjegye lett.

A lerabolható vagyon egyre fogy, ahogy a türelem is. A megbűvölt közönség ébredezik, a varázsló nem tudja sokáig manipulálni. Egyszer teljesen fel fog ébredni és pofán csapja a Nagy Mágust és az ő segédeit. Ennek egy oka lesz, ezt jól látta Orbán Viktor. A család. Ugyanis mindenki a családját védi és egyre többeknek fontosabb a tulajdon gyerekének a jövője, mint a néhány kivételezett jóléte.

Célszerű lett volna stadionok helyett infrastruktúrát fejleszteni, a köz- és a felsőoktatást korszerűsíteni, megfelelő jogi és gazdasági hátteret kínálni a befektetőknek, hogy azok munkahelyeket teremtsenek. Jobb lett volna az egészségügyet átvilágítani és működőképessé tenni, a kutatás-fejlesztést minden erővel támogatni, a szociális hálót racionalizálni és megerősíteni.

Szükséges lett volna a vállalkozások terheit csökkenteni, az önfoglalkoztatást minden eszközzel támogatni, az egyéni kreativitást segíteni. Akkor talán lenne megtartóereje az országnak, fejlődne a gazdaság, lennének munkahelyek, vállalkozások és vállalkozók. Meg tudnának élni az emberek, mernének gyermeket vállalni a családok és én sem Orbán Viktorról írnék most, hanem arról, mennyire jó itt élni.

Optimális esetben talán azt sem tudnám, ki az az Orbán Viktor. Talán csak annyit tudnék, egy normális, becsületes, okos pasas, aki rengeteget dolgozik azért, hogy ilyen jó legyen ebben az országban embernek lenni. Az jutna eszembe róla, hogy mennyire csodálom és tisztelem mindezért.

De nekem nem ez jut eszembe, hanem az a bizonyos szimbólum, ami vagy fárosz, vagy sem.

Inkább nem.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.