2016. december 20., kedd

MÉSZÁROS LŐRINC ERŐSÖDIK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.12.20.



Úgy tűnik, Orbán Viktor megelégelte Mészáros Lőrinc „one man show-ját”, és szóvivőt rendelt ki kedvenc oligarchája mellé. Tény, hogy a felcsúti polgármester, gázszerelő, sajtómágnás és ki tudja még milyen posztokat betöltő gyerekkori barát minden megszólalásával (még a Nézőponti Intézet méréseiben is) érzékelhetően csökken a Fidesz népszerűsége. Lényeg, hogy Lőrinc barát alaposan bevásárolt az idén, így bőségben és jólétben várja az ünnepeket. Közben Magyarország polgárainak többsége kénytelen azzal szembesülni, hogy a kormány az adóforintjait egy újabb néphülyítő kampányra költi.

Simicska Lajos túl okos volt Orbán Viktornak, Mészáros Lőrinc pedig a jelek szerint túl naiv a miniszterelnöknek. A korábban Simicskához hasonlóan rejtőzködő életmódot folytató Lőrinc barát mostanában egyre többször lépett ki a rivaldafénybe, és sajátos stílusában egyszerre magyarázkodott és hencegett saját vagyonával kapcsolatban. Sokat látott médiamunkások sem tapasztaltak még olyan oligarchát, aki lényegében mindent bevall, amit róla csak gondoltunk. Nem tudja például, hogy mekkora a vagyona, hogy azokat a sajtóorgánumokat, melyeket megvásárolt, nem ő, hanem a kormányzati kommunikációs csapat fogja irányítani, meg, hogy nincs olyan, hogy ellenséges újságíró, csak olyan, aki nem a munkáját végzi, inkább fényezi a kormányt és a hozzá köthető oligarchákat apanázs fejében.

Mindeközben dübörög a kormány új kampánya, mely büszkén hirdeti, hogy Magyarország combosodik, ám az igazság sajnos az, hogy ez többnyire csak a kormányhoz közel álló politikusokról és oligarchákról mondható el. Ha azonban ők egyenlők Magyarországgal, akkor tényleg igazat állít a szlogen. Persze, mi, "töltelékmagyarok" azért még mindig úgy érezzük, hogy ez az ország a miénk is. Nincs mivel büszkélkednie a kormánynak az utóbbi hónapokban, hiszen a gazdaság gyengélkedik, az egészségügyben és oktatásban szaporodnak a botrányok, és közben az is kiderült, hogy a Magyar Posta összeroppan egy olyan logisztikai feladat súlya alatt, mint a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok kézbesítése. Félreértés ne essék, ezek a botrányok nem a postások, a pedagógusok és orvosok hibái, hanem egy rosszul értelmezett államigazgatás eredménye. A port mégis a tápláléklánc alján lévő keményen dolgozó kisemberen kívánják elverni, ugyanakkor az igazi felelősök az év végén esedékes jutalmukat várják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.