2016. december 22., csütörtök

MIRE ELÉG TÍZMILLIÁRDOCSKA?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.12.21.



Úgyszólván semmire, még ha közösből való is: elköltése, ha Isten megsegít, nem lehet gond. Különben is: ha valakinek tízmilliárd hatalmas összeg, az elég hatalmas ok, hogy annak hatalma ne legyen sok.

Nem tíz-, hanem háromszázmilliárd sem számít sokat: csak egy kormányrendelet, oszt az elfogadott költségvetés már le is van szórva… Jó napot!

Tízmilliárdocskával egyébként tényleg szinte semmit sem lehet kezdeni: nem elég sem az oktatás, sem az egészségügy gondjainak enyhítésére. Mentőautót is csak néhányat vehetnének belőle, lélegeztető gépet se sokat… „Rokkantaknak”, más „rászorulóknak” nem lett volna helyes szétosztani – még a végén vérszemet kapnának.

Nos, egy ilyen szabad összeget a leghelyesebb Isten szolgáira bízni: ők tudják a legjobban elkölteni. Valami többfunkciós korszerűség kihozható a „kormány” (Orbán Viktor) által átcsoportosított szerény összegből – valami olyan, amiben Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke, a felcsúti Orbán Stadion fölszentelője is kedvét leli. Mert mi másra is költhetné az állam a rendelkezésére álló, vagy csak hirtelen fölszabadított, semmi másra sem kellő összeget..? Ilyen kevés pénzből is juthat valamicske a hatalmon lévő szervezetnek.

Azt nem értem, hogy a költségvetés összeállítói, megszavazói hová tették eszüket, amikor megszavazták a tévesnek, hiányosnak, ezért kiigazítandónak bizonyult költségvetést..?

De Orbán Viktor („kormány”) rendeletével most minden jóra fordult. Kívánom, hogy a szerény tízmilliárdból jusson valami otthonos mulatóra is – kedves leányokkal, készséges fiúkkal. Ne szenvedjenek például a Grosics Labdarúgó Akadémia növendékei és az ő testi-lelki nevelőik semmiben se hiányt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.