2016. december 28., szerda

MONDD HANGOSAN, MONDD TISZTÁN, MENEKÜLTEK ITTHON MÁR!

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM BLOGJA
Szerző: MOMA
2016.12.27.


Ezt a jelszót skandálta az a hatalmas tömeg, ami az egy héttel ezelőtti gyalázatos berlini teherautós merénylet után összehívott idegengyűlölő tüntetésre válaszul szinte spontán módon összegyűlt a nyugat-berlini emléktemplom környékén. Németek, kurdok, törökök, arabok és mások egymásba kapaszkodva léptek fel a nem is annyira lopakodó nácik ellen. 

Angela Merkel német kancellár karácsony előestéjén kijelentette, hogy büszke a német népre, mert jelesre vizsgázott emberségből. Bármekkora is a gyalázatos merénylet utáni sokk és döbbenet, senki nem hagyhatja, hogy az általánosító gyűlölet elterjedjen és megmérgezze a német társadalom drágán helyreállított egészségét.

Németország nyitott és befogadó marad - hangsúlyozta a kancellár. A terroristák nem érhetik el céljukat. Nem lesz megosztott, idegengyűlölő és zárt a német társadalom. Megvédjük az európai és az egyetemes emberi értékeket. Felmutatjuk a keresztény értékeket - a türelmet, a megértést, az üldözöttek befogadását, az elesettek és a kitaszítottak megsegítését, felkarolását.

Ezt hangsúlyozták a német egyházak, a katolikus és a lutheránus egyaránt.

Ezeket az értékeket hirdette Ferenc pápa karácsony szent ünnepén a Szent Péter téren...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.