2016. december 26., hétfő

NEKEM A POFÁMRÓL SÜL LE A BŐR. ORBÁN HELYETT IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.12.26.


Lehetne cifrázni, de minek? Nincs értelme a karácsonyra hivatkozva hazudozni sem önmagunknak, sem egymásnak. Ha valaki nem érti, vagy nem is akarja érteni, milyen országban élünk, az semmi mást ne tegyen csak tegye egymás mellé ezt a két hírt. Ahogy én is teszem most. Aki erre is talál kifogást, annak teljesen mindegy.

Az egyik hír – beszéltünk már erről régebben, de ha nem, akkor is köztudott – a Krisnások ételt osztanak a Blahán. Aki egy kicsit is figyeli – pláne segíti – a munkájukat, az tisztában van vele, hogy nem csak karácsonykor és nem csak a fővárosban osztanak ételt, de ez a három nap mindig nagyobb figyelmet kap. Ha a KSH meg is változtatta a szegénységi küszöböt, ha reggeltől estig ömlenek is ránk a reklámok a jólteljesítésről, a Blahán kígyózó sorok éppen annyira nyersen mutatják meg a valóságot, amennyire hazugság a cukormázzal leöntött propaganda.

Az ételosztást megelőző napon már kérték a Krisnások, hogy ne menjenek korán az emberek. Hideg van, ne fagyoskodjanak, a karszalagokat kilenckor osztják ki – ugyanis 1600 embernek jut meleg étel és élelmiszercsomag, ezért 1600 karszalagot osztanak ki, hogy senki ne álljon feleslegesen a sorban, ha neki nem jut – az ételt tizenegykor kezdik kiadni. Ennek – és mindennek – ellenére hajnal háromkor már tömeg várta az ételt. Hajnal háromkor. A mínusz valahány fokban ott álltak az emberek nyolc órán át, hogy nekik biztosan jusson. Ilyet senki nem tesz szórakozásból. És azért sem, mert bár meg tudná venni az élelmiszert, de szeret potyázni. Ilyet csak az csinál, akinek gyakorlatilag ez az egyetlen esélye arra, hogy ételhez és élelmiszercsomaghoz jusson...

...Ez volt az egyik hír. Lássuk a másikat. Jó sok idő ráment az életemből, ameddig megtaláltam a hiteles forrást. De megvan. És igen, Orbán Viktor megszavazott magának majdnem négy (4) millárd forintot, hogy csecse legyen az irodája:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.