2016. december 4., vasárnap

NEM FREE AHMEDET, HANEM FREE IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST KELL KÖVETELNI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.12.03.


A határkerítés és a jogi határzár, amelynek lényege, hogy visszatartsa az esetleges háború elől menekülőket, nem csak “Magyarország megvédésére” volt kitalálva. Az is a feladata volt, hogy a kormányzati menekültek elleni uszító propagandának táptalajt teremtsen, konfliktusokat állítson elő, majd azt az ítéletet, amely Ahmed H-t sújtotta: 10 év fegyház és örökös kitiltitás az országból.

Ahmed H-t ugyanis minden bizonnyal el kellett ítélni, megdobálta a rendőröket - bár arra nincs bizonyíték, hogy eltalált-e valakit, és a felvételeken az sem látszik, mit dobott a rendőrök irányába. Bár az is előfordult aznap Röszkénél, hogy csitította a tömeget, olyan is volt, amikor a határon való átkelésre biztatta társait. Ha a magyar jogtörténetet nézzük, 2006-ot vagy más eseményeket, ez egy felfüggesztett börtönbüntetést ért volna, 2-3 éves ítélettel. Csakhogy ő az elképzelt “menekült”, a bíróság nevetséges módon hivatkozott is vallására, az ítéletet lényegében rasszista ítéletté téve. Ahmed H. azért kapott 10 évet, hogy a kormányzati propaganda bizonyítsa, fennáll az a veszély, amit az agyunkba próbál sulykolni. Ahmed H szörnyű helyzete mellett a másik probléma az, hogy az igazságszolgáltatás asszisztált ebben az ügyben a propagandának.

Emlékezhetünk, mielőtt Ahmed H. a Fidesz által tavaly átírt törvények következtében “terrorista” lett volna, kirendelt védője szerint fel se merült a terrorizmus vádja vele szemben. Tanúként hallgatták ki többször, és nem kérdeztek tőle olyat, ami a terrorizmus vádjával kapcsolatos lett volna. Majd tavaly novemberben hirtelen leváltották kirendelt védőjét, és pár óra múlva Ahmed H-t már terrorizmussal vádolták meg.

A tárgyalás során nem hallgatták meg a védelem tanúit. Hiába volt több külföldi újságíró, aki azt állította, hogy Ahmed H. nem uszított, hanem csitította a tömeget (ahogy ezt videófelvételek is bizonyítják), őket, civil megfigyelőket, nem volt hajlandó a bíróság tanúként meghallgatni, csak és kizárólag rendőrök tanúskodtak a tárgyalások során.

Így jött ki a 10 év fegyház, miközben Ahmed H. felesége révén már 10 éve legálisan tartózkodik az Unióban, és családját kísérve kötött ki a röszkei határon. Minden tettét az vezérelte, hogy családját, így idős, beteg édesanyját próbálja az EU területére juttatni. Egy olyan helyzetben, ahol már másnap beléphetett volna Magyarországra, majd Ausztriába és végül Németországba az egész család a horvát-magyar határon, a magyar állam segítségével.

De ezek a körülmények lényegtelenek akkor, amikor példát kell statuálni. Amikor bizonyítani kell, hogy itten terroristák vannak, akiktől félni kell.

Ahmed H.10 év fegyházat kapott, miközben legsúlyosabb tette a megafonozás és a dobálás volt. Budaházy György, akit azzal vádolnak, hogy folytatólagosan terrorcselekményeket szervezett az államrend megdöntése érdekében, 13 év fegyházat. Gondolhatunk bármit Budaházy ítéletéről, de az arányok: bombarobbantás kontra kődobálás? Tényleg 13 év a bomba, 10 év a kő?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.