2016. december 7., szerda

NEM LENNE BAJ, HA VALAKI ENNEK A TAPLÓNAK ELMAGYARÁZNÁ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.12.06.


Példaképem az anyaságban (mindenkinek más, ugye), a hanyatló Nyugatban és a kényszeres kommunistázásban (igen, Kövér Lászlóra gondolok néha meg-megállva) egy ideje – leginkább évek óta, mióta a fülkeforradalom áporodott szele pofán csapta és feljuttatta az uborkafa csúcsára – úgy viselkedik, mint aki folyamatos, de legalább szándékos szereptévesztésben él. Amennyiben rendszeresen összetéveszti az országnak házát, parlamentjét, köztiszteletre igényt tartó intézményét a saját tulajdonú és használatú lakásával, házával.

Ezért aztán úgy gondolja ő, hogy ha otthon nyugodtan a nappali közepére lehet hugyozni, legfeljebb anyu ejnybejnyézve kioszt egy-két sallert és kokit, akkor lehet a melóban is ugyanezt csinálni – lehetőleg rászarni a közös asztalra – házmesterkedés címszó alatt. És oda azt lehet beengedni és kilökdösni az ajtón, akinek nem tetszik a pofája. Sőt, folyamatosan lehet óbégatni is, hogy ez itt nem átjáróház, nem zsibvásár, hogy mindenféle népek szabadon jöjjenek-menjenek, megállítsanak, kérdezgessenek, esetleg mikrofont nyomjanak az ember arcába. Nem miközben a budin ül a Nemzeti Sporttal, hanem az arra szigorúan kijelölt helyen.

Kövér Lászlónak ez nem jön be, mert Kövér László házmester – aki valamilyen rejtélyes oknál fogva a tisztelt ház elnöke – sikítófrászt kap, midőn ellenzéki politikusok, vagy újságírók a munkájukat végzik ott, ahol (a rosszul beállított gyógyszeradag lehet a hibás) érzése szerint csak neki és a saját rokonainak lenne keresnivalójuk.

Én azt javaslom, nézzük meg a Mandiner mai kalandját Kövérrel és az elszabadult, pofátlan hatalmi arroganciával.
A kérdés az volt: „és önre milyen hatással van a hatalom?” (3:45-től érdemes figyelni)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.