2016. december 24., szombat

NEMZETI SZEMÉTDÍJ - ORBÁN KARÁCSONYI AJÁNDÉKA

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2016.12.23.


Bizonyára mindenki ismeri azt a régi Jereváni rádiós viccet, aminek az a végső csattanója, miszerint a hír igaz, de nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Ennek a mai hazai viszonyokra applikált viccnek a csattanója viszont már kicsit bonyolultabb. Eszerint a hír is igaz, hogy Erzsébet utalványt osztogatnak, de valójában úgy osztogatnak, hogy az valójában fosztogatás is egyben.

Kezdődött ugye azzal, hogy Orbánék közölték, jövőre a nyugdíjat 0,9 %-kal növelik. Ami az érintettek körében enyhén szólva sem talált valami lelkes fogadtatásra. Hiszen a jegybank és más független szakértő szervezetek is ennél jóval magasabb, 2,6 %-os inflációt valószínűsítenek jövőre.

Később aztán közölték, az emelés mértéke mégis nagyobb, mégpedig 1,6 % lesz. Hogy miért pont ennyi? Csak.

Azt nem tudom, mennyire örültek a nyugdíjasok annak, hogy a vérlázító 0,9-et sikerült feltornászni 1,6 %-ra a jogosnak látszó 2,6 % helyett.

Mint ahogy azt sem, hogyan fogadták a 10.000 forint értékű, igen korlátozottan felhasználható Erzsébet utalványt, és az ezzel járó kellemetlenségeket. Amiket most nem részleteznék, a sajtó egy része erről már bőven beszámolt.

Most egy ide vágó egészen friss történetet szeretnék megosztani a jámbor olvasóval!

Egyik ismerősöm, sokakkal együtt, épp ma, december 23-án kapta meg az Erzsébet utalvány eredménytelen kézbesítéséről szóló postai értesítést a postaládájában (mert épp nem tartózkodott otthon) egy befizetendő csekkel együtt, 5854 Ft-ról, aminek a befizetési határideje pedig december 24!

Az erről szóló készpénz-átutalási megbízás címzettje az NHKV, vagyis a NEMZETI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KOORDINÁLÓ ÉS VAGYONKEZELŐ Zrt. ( Ők írták így, csupa nagybetűvel és persze a hulladékgazdálkodási egybeírva, kötőjel nélkül!)

Elszámolási időszakként pedig 2016.07.01.-2016.09.30. került a csekken feltüntetésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.