2016. december 17., szombat

ORBÁN UTÁN A NAV ELNÖKE KAPTA A LEGTÖBB KENŐPÉNZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.12.16.


Az Alkotmánybíróság ítélete szerint a TAO közpénz. Minden, ami a TAO-ból épül és működik, közpénzből valósul meg. A TAO-t olyan cégek fizetik a miniszterelnök és a Fidesz-vezetők által jegyzett csapatok kasszájába, akik cserébe jelentős állami megrendeléseket, illetve kedvezményeket kapnak.

Ez azt jelenti, hogy az egész TAO-rendszer csúszópénzt jelent, amit egyedül a Felcsút finanszírozására találtak ki, de a látszat kedvéért mindenki másnak is adható. Mindezt bizonyítja, hogy a 2016-2017-es támogatás legnagyobb része Orbán felcsúti futball alapítványába került.

Maga a modell tipikus vesztegetés, a befolyással való üzérkedés és a hatalommal való visszaélés büntetőjogi tényállásának tipikus esete. A pénzt Orbán alapítványába kell befizetni, az ellentételezés az állami megrendelés vagy kedvezmény formájában történik. A pénzt Orbán kapja, a vesztegető az állami kedvezményért fizet.

A legnagyobb vesztegetési pénzt ezúttal is Orbán kapta, Felcsútra közel négyszer annyi támogatás ment, mint a második helyen álló klubhoz, 120-szor több, mint az átlag. A Felcsút a másodosztályban szerepel, a több tízmilliárd forintból még egyetlen jelentős játékost nem neveltek ki.

A rendszer korrupciós jellegét bizonyítja, hogy a második legtöbb TAO-t az adóhatóság, a NAV elnöke, Tállai András csapata kapta. Mindez azt jelenti, hogy Orbán megvesztegetése után az adóhivatal megvesztegetése áll a második helyen. A legtöbben az adóhivatalt akarják megkenni, hogy az adóügyeik kedvező elbírásált kapjanak. Mindent elmond, hogy 778 millió forinttal a mezőkövesdi aranylábú gyerekeket támogatták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.