2016. december 30., péntek

PEDIG MENNYIVEL EGYSZERŰBB LENNE, HA NEM LOPNÁNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.12.29.


Meglepő lett volna, ha a pártállam nem próbál meg beleszállni Hadházy Ákos LMP-s társelnökbe, aki jó ideje tájékoztatja a nyilvánosságot a Fidesz ágas-bogas korrupciós ügyeiről. Miután a Hollik-Halász-szabadon választott akárki által celebrált sajtótájékoztatós bohóckodásra senki nem kíváncsi jó ideje, a propagandamédia olvasottsága sem veri az egeket, most az Origo-n keresztül igyekeznek lejáratni a politikust. Akit egyébként már réges-régen lejárattak volna örömmel, ha lett volna mivel. Sebaj, a csináld magad mozgalom keretén belül próbálják megoldani a dolgot.

Éppen tegnap jelent meg egy igen terjedelmes és zűrzavalos utalásokkal és fikciókkal gazdagon meghintett cikk Hadházy Ákos a Tolna megyei földmutyik közelében címmel. Esküszöm, amikor tegnap láttam a cikket, még volt szerzője. Ma meg már nincs. De maga az iromány drámaian hasonlít arra a cikkentyűre, amivel a Szalonna szerzőit akarta lejáratni egy szintén névtelen írózseni, ezért egy kicsit nyomozni kezdtem, honnan ered a történet. Az okát teljesen értem, Hadházy Ákos ténykedése igen kellemetlen a családok számára, az Origo meg még mindig olvasottabb, mint mondjuk a Magyar Idők. De nyugi, természetesen a cikket átvette a Magyar Idők is és az összes tagja a láncolatnak.

Tehát honnan az Origo szerzőjének – aki hirtelen mégsem adja a nevét a cikkhez – jólértesültsége? Meglepi! Az Origo az Alfahírtől és/vagy a Kurucinfóról szopja a tudományt. Egy áprilisban készült – pontosabban a fene tudja, mikor készült, de áprilisban közzétett, az N1 által készített – videó egy letakart fejű emberrel elég alapot szolgáltat mindenre, amire megrendelést kap a gépezet. Azért gondolom, hogy nem a teol.hu lehetett a hírforrás – ahol egy hónappal később újra felbukkant a hír -, mert a Teol nem elégedett meg egy láthatatlan arcú figurával készített videóval, hanem az érintetthez, Hadházy Árpádhoz (ő Hadházy Ákos édesapja) fordult. Hadházy Árpád cáfolta, hogy akár strómanokon, akár közvetlenül földet vásárolt volna akár ő, akár a felesége, ellenben feljelentést tett Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi elnöke ellen, aki sajtótájékoztatón vádolta meg őt törvénytelen földszerzéssel.

Induljunk tehát az elejéről, mielőtt teljesen belegabalyodnánk a történetbe. A jobbikos N1 tévé készített egy interjút 2016 áprilisában egy arc és név nélküli emberrel a préri közepén, amely arctalan ember azt állította, hogy Hadházy Árpád és felesége strómanok bevonásával földeket vásárolt, életjáradéki szerződésekkel földeket szerzett és egyéb törvénytelen módszerekkel jutott állami földekhez, illetve megbízója és alkalmazója, Twickel György a Szekszárd Zrt. tulajdonosa számára készített elő és/vagy kötött fiktív kölcsönszerződéseket, amikor is a föld tulajdonosa elméletileg hitelt kért a Szekszárd Zrt.-től, majd nem fizette vissza a hitelt és így a fedezetként használt föld a Zrt. tulajdonába ment át. Tehát lényegében adásvétel történt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.