2016. december 23., péntek

POLGÁRMESTERGYILKOS ÖTLET A 197 LŐTÉR

INDEX.HU
Szerző: KOLBERT ANDRÁS
2016.12.23.



Grandiózus lőtérépítésbe kezd a magyar kormány: három év alatt 22 milliárd forintból 197 lőteret építenek majd országszerte. Próbáltuk megfejteni, erre mi szükség lehet.

Magyarországon jelenleg világviszonylatban is szigorún szabályozzák a törvények azok körét, akik fegyverhez juthatnak. Az önvédelmi fegyver tartásához szükséges engedély kiváltása például legendásan nehéz feladat, sokszor az sem elég, ha valaki puskaműves, fegyverboltja van, és polgári lőtéren lövészetvezető is – mármint egyszerre. A hivatásos katonákon és rendőrökön, a TEK-en és az egyéb, furcsa körülmények között létrejött fegyveres testületek (például az országházi őrség) tagjai mellett jórészt csak a vadászok rendelkeznek valamilyen fegyverviselési, -tartási vagy -használati engedéllyel. Elég bonyolult ez, nem is annyira éri meg belemenni, a lényeg, hogy ha valaki ma fegyvert akar, annak iszonyú nehéz dolga van.

Van egy mód: el lehet menni sportlövőnek. Ez egy egyéves, úgy 300-400 ezer forintos, több orvosi, pszichológiai és más alkalmassági vizsgával fűszerezett folyamat, amely a fegyverviselést nem, csak az amúgy tiltott fegyverek megszerzését és sportszerű használatát teszi lehetővé. Ezzel ma már egyre többen élnek, de még mindig elenyészőnek mondható a számuk a teljes lakosság körében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.