2016. december 18., vasárnap

PUTYIN AMERIKA SZÉTVERÉSÉHEZ AKARJA HASZNÁLNI TRUMPOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.12.18.



Nagy tévedésben vannak azok az amerikai republikánusok, akik azt hiszik, hogy Putyin ellenséges szándék nélkül, merő szimpátiából segítette elő Trump megválasztását. Maga Trump is azt hitte, hogy Putyin személyes szimpátiáját élvezi, ezért kérte a kampányban a segítségét is. Ki tudja, mikor fogja megérteni, hogy az orosz róka fel akarja őt használni az Egyesült Államok szétverésére.

A logika világos: ha Trump ragaszkodik a kampányban meghirdetett programjához, akkor meg kell sértenie vagy változtatnia Amerika liberális demokratikus alkotmányát. Ha ezt meg tudja tenni, a keleti és a nyugati párti felvilágosultabb államok ennek soha nem fognak engedelmeskedni. New York és Kalifornia nem egy Trump féle Egyesült Államokba lépett be. Azt az Amerikát, amiről Trump beszél, legyőzték a polgárháborúban.

Ebben az esetben ki akarnának lépni az Egyesült Államokból, amit mások is követnének, s elindulna a kontinensnyi ország széthullása. Ez az orosz terv és szándék, amely le is lepleződött, miután egy Oroszországban élő kaliforniai máris megnyitotta a "Független Kalifornia" nagykövetségét Moszkvában. Önmagában egy ilye gittegylet semmit nem jelentene, ha az orosz feleséggel ne lenne mögötte a KGB és ne látszana Putyin pénze, támogatása és szándéka.

A HVG cikke szerint "A Kalifornia függetlenségéért küzdő „Yes California Independence Campaign” vezetői vasárnap megnyitották az USA dél-nyugati részén fekvő tagállamának első „nagykövetségét”. A nem hivatalos képviselet a Kreml által támogatott egyik civilszervezet, az Orosz Antiglobalizációs Mozgalom támogatásával hozták létre.

A harmincéves Louis Marinelli vezetésével működő szervezet nem véletlenül választotta Moszkvát az első képviselet helyszínéül: a kaliforniai férfi – aki tavaly szeptember óta él Oroszországban orosz feleségével – arra számít, hogy Moszkva támogatni fogja a függetlenségi törekvéseket. „Kalifornia nem válhat önálló országgá a nélkül, hogy ezt mások is elismernék” – magyarázta Marinelli, aki szerint a követség feladata az lesz, hogy találkozási lehetőséget adjon a függetlenségpártiak, illetve az azt támogató szervezetek képviselőnek." ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.