2016. december 17., szombat

SZEREPTÉVESZTETT, GÁTLÁSTALAN, RETTEGŐ SENKIHÁZIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2016.12.16.



2016. december 16., péntek 15:23 A Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye (OS) 

Havasi Bertalan: 

"Sajtótájékoztatót újságíróknak szervezünk
A Miniszterelnöki Sajtóiroda a jövőben is a ténylegesen létező sajtóorgánumok számára tudósítói tevékenységet végző újságírók részére szervez sajtótájékoztatókat. Ezen kívül természetesen léteznek más kategóriák is: lakossági fórum, közérdekű adatigénylés, blogírás stb., de ez nem tartozik a Miniszterelnöki Sajtóiroda hatáskörébe, ezekkel más szervezeti egységek foglalkoznak. A sajtómunkának, a sajtótájékoztatóknak is megvan a maguk rendje, ezt a továbbiakban is érvényesíteni fogom."

 A miniszterelnök a sajtótájékoztató után egyébként személyesen fogadta Halmai Katalin magyar állampolgárt, és beszélgetett vele. Ezen amúgy a hölgy elmondta, hogy jelenleg “nem tudósít senkit” és “nem ír sehova”.

Ez itt nem több és nem kevesebb, mint aminek látszik. Az Orbán nevű Viktor felelős titkárának, testőrének és lelkes alattvaló-rajongójának, az önjelölt hajlott gerincnek, a magát valamiért miniszterelnökségi sajtóiroda-vezetőnek tituláló Havasi Bertalannak a magyarázkodása azok után, amit Brüsszelben művelt, és ami – legnagyobb pechére – nem maradt visszhang nélkül a magyar sajtóban. Igaz, hogy legfeljebb kesernyés öröm ez.

Az történt, hogy a brüsszeli csúcs után a zavaros szempár lábszagú budapesti mintára sajtótájékoztatót tartott akármiről, ahonnan Havasi kitessékelte az októberben eltaposott Népszabadság szabadúszó, ám februárig érvényes akkreditációval rendelkező újságíróját. A hvg.hu idézte Halmai Katalint, aki ezt nyilatkozta:

Gyülekeztünk a brüsszeli uniós nagykövetség sajtótermében, amikor a követség sajtósa odajött, és azt mondta, a Berci azt üzeni, hogy menjek el.

Az eset után a kipaterolt újságírót telefonon hívták, és megérdeklődték, vissza tudna-e menni, mert a miniszterelnök szeretne beszélni vele. Halmai vissza tudott menni, és elmagánbeszélgetett az Orbán nevűvel, de annyit lehet tudni, hogy szóba került a Népszabadság, és a magyar sajtó helyzete is. Fantasztikus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.