2016. december 22., csütörtök

TITKOS A SOROS-TÁMOGATOTT SZERVEZETEKRŐL KÉSZÜLT TITKOSSZOLGÁLATI TANULMÁNY

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.12.21.


Az Információs Hivatal nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére hivatkozva nem adta ki a Lázár János kancelláriaminiszter által felemlegetett, a Soros György magyar származású amerikai milliárdos által támogatott szervezetek aknamunkájáról szóló tanulmányt az Átlátszónak. Korábban Németh Szilárd arról beszélt, hogy talán már januárban nyilvánosságra hozzák a “Soros-akta” részleteit, Orbán Viktor pedig a minap azt nyilatkozta, hogy a jövő év a Soros által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.

Lázár János kancelláriaminiszter a november 17-i Kormányinfón beszélt arról, hogy veszélyesnek tartja Soros György tevékenységét, ezért megfigyelik az üzletember alapítványai által támogatott magyarországi NGO-k működését, és készítettek egy tanulmányt arról is, hogy a környékbeli országokban milyen befolyásolási kísérleteket tettek a Soros által támogatott szervezetek.

Másnap közadatigénylésben kértük ki a Lázár által említett tanulmányt, ám a Miniszterelnökség december 5-i válasza szerint nem ők, hanem az Információs Hivatal (IH) az adatgazda. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tanulmányt a külföldi hírszerzésre specializálódott titkosszolgálat készítette.

“Az Információs Hivatal polgári hírszerző szolgálat, mely elsődlegesen az országhatáron kívül tevékenykedik. Általános rendeltetése, hogy a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével segítse elő a magyar nemzeti érdekek érvényesülését, működjék közre Magyarország függetlenségének biztosításában és törvényes rendjének védelmében.

A hírszerzési információk a kormányzati döntések megalapozását szolgálják. A Kormány meghatározza azokat a témákat, amelyekről a hírszerzés útján tájékozódni kíván. E hírigények alapulvételével az Információs Hivatal – különleges eszközrendszere révén – olyan adatokat, értesüléseket, dokumentumokat szerez, amelyek a hivatalos csatornákon egyáltalán nem vagy csak korlátozottan ismerhetők meg.”

Egy újabb adatigénylésben az IH-tól is kikértük a Soros-támogatott szervezetekről készült tanulmányt, ám a hírszerző szolgálat december 20-án “nemzetbiztonsági érdekből és mások jogainak védelme érdekében” megtagadta annak kiadását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.