2016. december 16., péntek

TÚL A BARÁTSÁGON

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.12.15.


A Miniszterelnök Úrral is megajándékozzuk egymást, hiszen barátok vagyunk. (Mészáros Lőrinc: Megajándékozom Orbán Viktort)

Tulajdonképpen kinek szánta ezt a mondatot Mészáros Lőrinc?

Úgy értve, kik azok a derék, jóravaló polgárok, akik ezt, ebben a formában el is hiszik? A gyermekkori barátság valóban nagyon fontos egy ember életében, mivel általában egy egész életre szól. Eme két, jeles férfiú intim viszonya azonban már túlmegy a jó ízlés határán. Ha létezik egymás iránti, csillapíthatatlan üzleti vonzódás, akkor ez bizony az. Ki ajándékozgat régi jó cimborájának tutira nyertes közbeszerzéseket, zsíros üzleti megrendeléseket, készen vett médiabirodalmat? Esetükben nem egy beszélő plüssmaciról, vagy házi készítésű túrós rétesről van szó, amikkel néhanapján egymást megörvendeztetik a pajtások. Közöttük ráadásul folyamatosan megy ez a jól jövedelmező adok-kapok.

Valahogy úgy megy ez, hogy beállít Mészáros egykomám Orbánékhoz valami gyönyörű, porcelán kávéskészlettel és egy színben hozzá illő, ízlésesen felújított udvarházzal, valamint zenélő kerekeskúttal. A derék vállalkozó ennek hatására másnapra ágynak esik, majd kóros gazdagodásba kezd, amivel még a legjobb orvosok sem tudnak mit kezdeni. Betegségét talán a túlzásba vitt luxusautó-fogyasztása okozhatta, esetleg elkapott valami egzotikus jacht-fertőzést. Milliárdos ajándékokról van a jó barátok közt szó, nem egy doboz Choco Beer, belga sörrel töltött bonbonbról.

Orbán Viktor baráti társasága és rokonsága egyre aggasztóbb mértékben bővül. A Jóisten tartsa meg őt erőben, egészségben az emberi kor legvégső határáig, de ki tudja, hogy meddig tudja még elviselni az ország ezt a nagyvonalú, folyamatos ajándékozgatást. A miniszterelnök ráadásul saját magát is gyakran meglepi ezzel-azzal. Egy kisvasút innentől-odáig, stadion és sportcsarnok a szomszédságba. Csoda, hogy a Nemzeti Múzeum még nem keveredett valahogy Felcsútra. Milyen jól mutatna a kert végiben a csónakázótó mellett.

Mészáros, az önként vállalkozó még egy kicsit sajnáltatni is próbálta magát a vele készült társalgás során. Keserűen elpanaszolta azt, hogy "bárkivel bármi történhet, holnapután akár földönfutóvá is válhatok, ha rossz üzleteket kötök". Ebben a kérdésben talán Simicska Lajos tudna neki tanácsokat adni, aztán holnapután jöhetne is az a szélsebes földönfutás. Milyen üzletkötésekről lehet szó? Vesz magának kéz alatt egy kereskedelmi rádiót, aztán kiderül, hogy nem is szól? A legnagyobb veszély, ami üzleti tevékenységét veszélyeztetheti az az, ha valamit véletlenül rosszul értelmez, illetve nem fogad rendesen szót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.