2016. december 9., péntek

UNTERNEHMEN STROHMANN - SZALMABÁBU HADMŰVELET

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.12.08.


A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Orbán Viktor utasította Szijjártó Pétert, hogy azonnal indítsa el a kilépési folyamatot a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) nevű, átlátható kormányzást célzó nemzetközi programból.” (Kritizálta a kormányt a korrupcióellenes együttműködés, ezért inkább kilépünk

Megy ez nekünk, mint a Wehrmachtnak Nagy-Britannia megszállása. Egy határozott utasítás a megfelelő személytől, a többit pedig majd elintézi a legyőzhetetlen légierőnk.

Nem lesz itt semmi gond. Európát simán lerohanjuk a politikai korrektség ellen folytatott keresztes háború során. Majd pont mi fogunk nyíltan kormányozni letolt gatyában. Inkább szigorúan titkosítunk mindent, ami benne van.

Ami jól működik Azerbajdzsánban, azt miért ne vehetnénk át mi is gazdasági fejlődés
céljából? A pirospozsgás Tállai adómanó kijelentése szerint rögvest mi leszünk az Európai Unió legversenyképesebb, illetve legkiszámíthatóbb országa. Jelenleg ugyan még valahol hátul törünk előre rendületlenül, de ha kell, a nemzetközi statisztikákból is kilépünk. Készítünk magunknak egy nemzetit. Olyan nekünk jóval megfelelőbbet, mégpedig kizárásos alapon.

Abban az országban teljesen felesleges és meddő tevékenység korrupció után kajtatni, ahol ez a legfőbb gazdasági erőforrás. Ha valakit mégis idegesít az ilyesmi, az egy konkrét üggyel a kezében forduljon teljes bizalommal Polt Péterhez. Ő majd szépen elmagyarázza neki, hogy miért van minden a legnagyobb rendben, és milyen problémákat okozhat a túlzásba vitt érdeklődés.

Magyarország dugig meg van tömve szerencsés vállalkozókkal. Arról nem tehet a miniszterelnök, hogy a legtöbbjükkel valamiféle közeli atyafiságban van. Visszajelölte őket a Facebookon. Ez nem bűn. 3-4 lépésen keresztül bárki elérheti akár még az Egyesült Államok elnökét is. Mészáros Lőrinc pedig köztududomásúlag nem az. Ez a cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy – a rosszindulatú híresztelésekkel ellentétben – ő nem stróman, csupán talpig becsületes, tehetséges üzletember. Ugyanez vonatkozik Andy Vajnára, Tiborcz Istvánra, Rogán Antalnéra, született Cilikére, Schmidt Máriára, Csizmadia Lászlóra, Széles Gáborra. A lista nemtetszés szerint folytatható. Csupán nemzeti elkötelezettségű lottónyertesekről és spontán termett médiamogulokról van szó. Minek őket külföldről piszkálgatni? „Minőség, méltányosság és mértéktartás!” Legyen mindenki számára ennyi elég. Meg még az fancyság is, vagy mi a jó fene az.

Ezzel a „Nyílt Kormányzati Együttműködés”-sel (Open Government Partnership) amúgy sem mentünk volna sokra, mivel a következő körben valószínűleg úgy kivágtak volna minket, mint a macskát várost nézni. Sokkal felemelőbb érzés felemelt sisakrostéllyal, büszkén kilovagolni az egészből, aztán szabadon elvégezni a dolgunkat. Olyan nagyon amúgy sem fogunk hiányozni senkinek.

Méltóságteljes menekülésünk után már csak arról kell meggyőznünk az Európai Bizottságot, hogy ne nagyon fenyegessen minket sunyi módon pénzügyi szankciókkal azért, mivel megpróbáljuk megakadályozni az európai ügyészség felállítását.

Az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) eddig nem sok vizet zavart, mivel ez csak felhívhatta a figyelmet az uniós pénzek elköltésével kapcsolatos visszaélésekre, nyomozni azonban nem volt joguk. Ezeket a nemzeti függetlenségünket sértő, gaz támadásokat könnyedén vissza lehetett verni egy kurta „Nem is igaz. Bocs, de most más dolgunk van. Húzzatok már el innen!” odavetésével...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.