2016. december 18., vasárnap

VIDÁM SZOMBAT, SZOMORÚ VASÁRNAP

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.12.18.



Tulajdonképpen megszűnt az ATV.
Kívülnézetből még úgy tűnik, hogy él, hiszen a képernyő nem üres, egy darabig még úgy csinálnak majd, mintha politikai műsorokat szerkesztenének, Rónai Egon kicsit elfoglaltabb lesz, lehet, még kis pénz is leesik a többletmunkáért, Mészáros Antónia csillaga felragyog, Havas Henrik meg nyilván örül, hiszen kolléganője távozása talán feledteti a népi bölcsességet: aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja...
Nem sok jövőt lehet jósolni a csatornának, hiszen az hagyta el, akitől ATV volt az ATV - Kálmán Olga átigazolt a Hír TV-hez.
Szinte törvényszerű volt a változás.
Mióta a tulajdonos Hit Gyülekezete történelmi egyházzá magasztosodott, azóta a nézők fontossága lecsökkent.
Ameddig szektaként kezelték, valahol Moon tiszteletes és Jehova tanúi között, addig fontos volt, hogy behúzzák azokat a nézőket, akiktől most jó lenne szabadulni, akik a jelenlegi rezsim ádáz ellenfelei, és akik veszélyeztetik a családi vállalkozás sikerét.
Ameddig kellett a néző, mert a reklámpiaci részesedésben meghatározó szerepe volt, addig kellett Kálmán Olga, mióta a kassza meghatározott időszakonként csilingel és lehet a pénzért az ablakhoz fáradni, azóta nem annyira fontos senki sem, sem a műsor, se a néző, de a műsorvezető sem, maradhat a műsorok csúcsa a Vidám Vasárnap.
Emellett átrendeződőben van a médiapiac.
Az átrendeződés abban manifesztálódik, hogy amelyik médium nem Orbán indulóját fújja, az vagy ellehetetlenül, vagy igazodik.
Kálmán Olga okos nő, ő ezt valószínűleg már akkor átlátta, amikor a csatorna fenntartója történelmivé nemesedett, és azelőtt akart lépni, mielőtt a műsorát kiherélik, őt magát pedig egy sms-értesítéssel világgá küldik.
Az okos emberek szeretik maguk intézni a sorsukat és nem várják meg, míg a sors intézi el őket.

A körülmények fintora, hogy éppen Simicska televíziójánál folytathatja, hiszen Simicska éppen olyan emblematikus figurája a rendszerváltásnak, mint Orbán, csak éppen nem állt reflektorfényben, évekig még képet se lehetett találni róla - most se sokat.
A G-nap óta viszont sok minden megváltozott a médiapiacon.
Egyrészt a napilapok mind-mind jobboldali tulajdonba kerültek, a Népszabadsággal pucolják fényesre a tükröt, melyben Orbán szereti tanulmányozni fizimiskáját, még ha az a tükör görbe is.
A televíziók piacán a TV2-t (B)Andy Vajna einstandolta, az RTL békét kötött Orbánnal, valószínűleg valamilyen ütős ígéret fejében, az ATV pedig az első nagyösszegű állami támogatással egyidőben elkezdett igazodni, rákapcsolódott a központi agyra, mely Orbán seggében fészkel.
Egy, csak egy legény van talpon e vidéken, őt meg Simicska Lajosnak hívják, és arról nevezetes, hogy elvi megfontolásokból ellenzi Orbán rendszerét, mióta Orbán kipenderítette a gazdaság irányításából.
Mellesleg említette, hogy Orbán diktátori törekvései sem tetszenek neki, ami esetleg még igaz is lehet, hiszen más az, ha a demokrácia keretei között elemeljük azt, ami hozzáférhető és nincs lecsavarozva a talajhoz, meg más az, ha valakinek pisztolyt szorítunk a fejéhez és olyan ajánlatot teszünk neki, melyet nem lehet visszautasítani.
Ki tudja, Isten útjai mellett az emberi lélek is kifürkészhetetlen, de ez lényegtelen is, hiszen praktikusan Simicska is kényszerpályán halad, a kibékülésre hajdani szobatársával annyi esélye sincs, mint libának a lakodalomban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.