2016. december 14., szerda

VÖRÖS RIADÓT FÚJTAK A LIGETVÉDŐK, BLOKKOLJÁK A FAÁTÜLTETÉSEKET A VOLT KERTEM TERÜLETÉN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.12.14.



Vörös riadót fújtak a Ligetvédők, miután a Városliget Ingatlanfejelsztő Zrt. teljesen szakszerűtlen módon, ad-hoc alapon kezdte átültetni a fákat a volt Hungexpo-telken. Arra kérnek minden jó érzésű budapestit, hogy menjen ki a Városligetbe tiltakozni a barbár környezetpusztítás ellen!

Láthatóan az Ingatlanfejlesztőnek a fák csak akadályt jelentenek ahhoz, hogy megvalósíthassa a megalomán betonrémálmát a Városligetben. Miután lezavarták a Zöld Liget fórumot (ahol a lényegi kérdésekhez nem lehetett hozzászólni és Persányi Miklós, az egyik miniszteri biztos közölte, hogy a fákat így is-úgy is ki fogják vágni és csakazértis átalakítják a Városligetet), a munkagépek beindultak a Ligetben.

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-t, igazgatóját, a volt quaestor-os Gyorgyevics Benedeket és a mögöttük álló erőszakos, profitorienált hatalmat nem érdekli, hogy a budapestiek nem akarnak 300 ezer tonna betont a Városligetben, 250 milliárd forint közpénzért (ez egyébként csak egy kicsivel több annál, mint amit Mészáros Lőrinc nyert közbeszerzéseken 2016-ban). Annyi jutott el az Ingatlanfejlesztő érzékelési küszöbéig, hogy néhány környezetvédő nem akarja, hogy a fákat kivágják. Ezért iszonyatos költségek árán (közel 1 milliárd forintért) megbízta egy céget azzal, hogy ültesse át a fákat, minden előkészítés nélkül.
A fák túlélési esélye az ilyen szakszerűtlen átültetések esetében 1%. (Írhattunk volna nullát is, egyébként.)

Ezért ma a Ligetvédők felmásztak az egyik ilyen átültető-gépre és sikeresen lassítják a munkálatokat. A rendőrség megint nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, óriási a feszültség.

Arra vagyunk csak kíváncsiak: mikor jut el a hatalom tudatáig, hogy nem cselekedhet a saját állampolgárai ellenében Európa közepén?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.