2017. január 5., csütörtök

2016 ÁBRÁKON - ÍME, A VALÓS MAGYAR HELYZET

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.01.05.



2016-ban ismét bebizonyosodott: a Fidesz számára nem az a legfontosabb, hogy a magyar lakosság életminősége miként alakul, hanem az, hogy elhitessék, az elmúlt években mindenki jól járt a különböző intézkedéseknek köszönhetően, miközben a kormány mindent megtett, hogy megvédje a magyarokat. Ennek apropóján a Ténytár összegyűjtött 2016-ból tíz fontos grafikont, amelyek jól bemutatják a fő eseményeket, valamint az ország valós helyzetét...

A Tárki által kétévente kiadott Társadalmi Riport című szociológiai kiadvány alapján ismét bebizonyosodott, hogy a magyar társadalom állapota lesújtó, és Bulgária, valamint Románia után az Európai Unió legszegényebb országának számít. A magyar lakosság közel egynegyede néz szembe súlyos anyagi deprivációval, de a középosztály sem számít igazán középosztálynak uniós összevetésben: aki nálunk már jövedelme és anyagi helyzete alapján középosztálybelinek számít, a legtöbb uniós országban szegénynek minősülne.

Bár a kormány szerint sokat javult a szegénységi helyzet, valójában nem történtek olyan lépések, amelyek jelentősen mérsékelték volna a mélyszegénységben élők számát. Olyannyira nem, hogy a KSH például már nem is publikál adatok arról, hogy hányan élnek a megélhetési küszöb alatt.

Nem a kormány gazdaságpolitikájára, hanem az uniós pénzekre építették a magyar gazdaságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.