2017. január 21., szombat

A GYŐZTES MINDENT VISZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.01.21.


...Több, mint hat éve a Fidesz van kormányon. Nem is akárhogyan, hanem egészen a legutóbbi időkig abszolút többségben, ami azt jelenti, hogy egyáltalán senki nem gátolhatta meg őket abban, hogy azt csinálhassanak, amit akarnak. Mondjuk azt is csináltak, ebben nem volt hiba. De a normális kormányzást kommunikációval helyettesíteni nem éppen célravezető megoldás.

Még csak azt sem mondhatom, hogy mindent elszúrtak, mert ez sem lenne igaz. Nem szúrták el, mert soha nem is az volt a cél, hogy ebből egy működő, fejlődő, élhető országot csináljanak. A cél az volt, hogy árkokat ássanak, a társadalmat atomjaira verjék, mindenkit mindenkivel szembefordítsanak, közben felhízlalják a saját klientúrájukat és az így elbutított, gyűlölködő, rettegésig riogatott országlakók egymással legyenek elfoglalva. Ez van és ahogy az lenni szokott, a győztes mindent visz.

Eddig is elég volt és látható módon elég lesz a jövőben is egy öblös gyurcsányozás, a visszamutogatás. A hívek pedig úgy zabálják a propagandát, mint ahogy hamarosan a felcsúti fűtött gyepet fogják, ha már nem lesz csirkefarhátra való sem. Az utolsó leheletükkel azt fogják hörögni, hogy bezzeggyurcsány.

Holott egy megközelítőleg normális országban ennyi idő alatt már eljut odáig a társadalom, hogy legalább visszakérdez. Mert oké, Gyurcsány és a szocik. Elszúrták. Régen volt, zárjuk le. Ti mi a jó eget csináltatok az elmúlt években? Hol vannak az eredmények? Azzal kellene elszámolni, nem visszafelé mutogatni.

De nem, ez a társadalom még most sem jutott el odáig, hogy felmérje, kinek mi a szerepe, milyen évet írunk és milyen irányba kellene nézni. A hívőknek teljesen rendben van, hogy mindenről a szocik tehetnek. A többiek meg elvannak maguknak, mert büszke nép a magyar. Most például arra büszke, hogy ugyan sehonnan sehová nem haladunk, ezzel szemben folyamatosan lemaradunk a régió országaitól, ellenben Trianon, meg déli harangszó és a gyufa, a bűvös kocka és amúgy is mi védjük meg egész Európát és tiszteletet a magyaroknak.

Holott nekünk kellene annyira tisztelnünk önmagunkat, az elődeinket és az utódainkat is, hogy rákényszerítjük a mindenkori kormányt arra, hogy az ország érdekében dolgozzon és aki lop, csal, hazudik, azt kacifántosan fenéken billentjük.

Ameddig lesz mersze a mindenkori kormánynak ilyen gagyi közleményeket kiadni, addig nehéz lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.