2017. január 13., péntek

A LÁSZLÓ PETRA-ÍTÉLETTŐL ÉS A CIVILEK VEGZÁLÁSÁTÓL HANGOS A KÜLFÖLDI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2017.01.13.



A New York Times/Washington Post/CBS/AP azt írja, a szegedi bíróság kockáról kockára elemezte a felvételeket annak az operatőrnőnek az ügyében, aki másfél éve két menekültet megrúgott, egy harmadikat pedig valószínűleg elgáncsolt. Ezek után bocsátotta 3 évi próbára László Petrát.

Az ítélet hangsúlyozza, hogy a tények cáfolják a vádlott állítását, miszerint önvédelemből cselekedett, amikor a tömeg áttörte a rendőrkordont. Az asszony viszont, aki biztonsági okokból csak videolánc segítségével vett részt a per utolsó aktusában, abban bízik, hogy a fellebbezés után a következő fok felmenti majd.

Yahoo/Guardian/AFP


László Petra annak idején közfelháborodást váltott ki, mivel elbuktatott egy férfit, aki karján a kisgyerekével rohant, egy másik kislányt pedig megrúgott Röszke közelében. Utána kiderült, hogy a Jobbikhoz közel álló tévének dolgozott, de a társaság azonnal elbocsátotta. Az asszony azóta halálos fenyegetéseket kapott. A tárgyaláson azt vallotta, hogy gyűlöletkampány szenvedő alanya lett, de nagyon sajnálja, ami történt, élete azóta kisiklott. Egyébként mind a vád, mind a védelem fellebbezni kíván. Emlékezetes ugyanakkor, hogy a spanyol főváros kisebbik labdarúgó csapata utánpótlás edzőként alkalmazta azt a szír trénert, akit László Petra elgáncsolt, a kisfia pedig Cristiano Ronaldo oldalán léphetett pályára a Real Madrid egyik meccse előtt.

Die Welt

A képek annak idején bejárták a világot: az operatőrnő kitette a lábát a rendőrök elől szaladó menekült elé. Az asszony viselkedése általános felzúdulást keltett. Hogy mit csinált, azt más újságírók örökítették meg a helyszínen. Azóta elvesztette az állását a szélsőjobbos Jobbikhoz tartozó internetes tévénél, de a bíróság enyhe ítéletet szabott ki, bár nem fogadta el azt az érvet, hogy mindössze önvédelemről volt szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.