2017. január 14., szombat

A POLGÁRI FELELŐSSÉG ÉTHOSZA

HUPPA BLOG
Szerző: Kósa-Somogyi László
2017.01.13.



Pár nappal ezelőtt, dumában és virtuálisan bedöntöttem Orbán Viktort észak felé, és nekifutásból, svungosan picsán rúgtam. Rám szóltak, hogy HOL MARAD A POLGÁRI FELELŐSSÉG ÉTHOSZA? – szó szerint ezt kérdezte egy ismerősöm. Igaza van. Teljesen igaza van.

Orbán Viktort kelet felé kellett volna bedöntenem – észak felé az ellenség Norvégia is van –, és úgy nekifutásból és svungosan… Mert keleti nyitás meg ilyesmi, és például Kazahsztán is arra van, ahol a seggberúgott elmondása szerint az ő rokonai vannak. Megspórolhattuk volna a repülőjegyet… Viszont például ott, Kazahsztánban sincsenek ilyen civil szervezetek zavaró tényezők. Van a kazah szent család, és mindenki eléjük rakja le a POLGÁRI FELELŐSSÉG ÉTHOSZÁT. Szerintem, ez nálunk is működhetne, ha például nem volnának az idegen hatalmak által befolyásolt civilek.

A POLGÁRI FELELŐSSÉG ÉTHOSZA például az is, hogy a politika szereplői nem mondhatják, hogy a politikailag korrekt beszéd ideje lejárt. Pusztán azért például, mert akkor az ilyen senki-semmi, mint én, bedöntöm Orbán Viktort kelet felé, és dumában, virtuálisan, svungosan kegyetlenül picsán rúgom. (Jaj, ha tehetném igazán, tömeg előtt, valami vásárnapon, de befizetnék rá… ) Ha azt mondja, hogy az ő politikusi beszédében a politikailag korrekt beszéd ideje lejárt, akkor nekem például soha nem is volt ilyen kötelezettségem. A politikailag korrekt beszéd ideje azonban valójában nem járt le Európában, hanem a hazai politika fideszes szereplői szellemileg ezt nem tudják teljesíteni. Mivel magas nekik az akadály, megszűntnek tekintették – oszt jó napot. Egyszerűek, ostobák, hüjjék hozzá… Nem kell, hogy legyen nekem POLGÁRI FELELŐSSÉG ÉTHOSZA! – például ezért sem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.