2017. január 24., kedd

A SZÉLSŐSÉG NEM FENNTARTHATÓ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Bordás József
2017.01.24.



Nagy a láz a jobboldali radikálisok oldalán mostanság. Egyszerűen nem képesek megemészteni azt a tényt, hogy nem lehet az egész világot megvezetni harcinaskodó, honvédő, keresztet lóbáló agresszív propagandával.

Többen lesznek akik nemet mondanak a nemzeti, minden szociális érzékenységet nélkülöző, rasszista agymosásnak, a rettegésre épülő hatalommegszilárdításnak, és a szélsőségnek. Fáj nekik, hogy vannak akik segítenek a háborúból menekülőknek, nem általánosítanak, és emberiességüket képesek még a nehéz helyzetekben is megtartani. Igen, ezek az emberek a legellenállóbbak a radikális agymosással, és a félelemkeltéssel szemben. Vona Gábor engedélyezné a mecsetek építését, és elfogadná a kvótát. Kanadában a szomáliai bevándorlót, Ahmed Hussaint nevezték ki a bevándorlási miniszternek. Románia miniszterelnöke kis híján a muszlim hátterű Sevil Shhaideh lett. Lindsay Lohant kendőben, és Koránnal a kezében fotozzák. Trump Koránt hallgat. A Trump ellen tüntető Women’s March résztvevői szolidaritást vállalnak a muszlim kisebbséggel. Berlinben Allahu Akbart kiált a Tump ellenes feminista.

De lassan ezzel mindenkinek szembesülnie kell. Ezért vannak akik már most sodródnak az értelmes oldal felé. Talán Vona Gábor is rájött, hogy a radikalizmus hosszú távon soha nem maradhat fent. Ezért még időben lépett, és előre tervezett. Hogy szándéka mögött a puszta hatalom megszerzése áll, vagy valóban beismerte, hogy szélsőségesnek lenni rossz dolog, majd idővel elválik. De az biztos, és a szemünk előtt élő példa a harácsolásra, és a megalomániára, hogy a Fidesz-KDNP a liberális oldalról – ami több munkát, türelmet, megértő szívet, és időt igényel – a nemzetiszocialista oldalra azért fordította köpönyegét, mert tudják, hogy már öregek, és közel a sír, ahol már nem élvezhetik a hatalmuk. Ezért minél hamarabb, még a halál előtt kell nekik minden...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.