2017. január 2., hétfő

A VIZES VÉBÉ MEGMUTATJA, MENNYIBE FOG KERÜLNI AZ OLIMPIA MAGYARORSZÁGNAK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.01.02.


Az év végére próbálták eldugni, hogy majdnem 4 milliárd forintot adott a kormány a Dagály-uszoda építésére. Decemberben összesen további 13 milliárddal nőttek a vizes vébé rendezési költségei.

Érdemes visszaemlékezni: kevesebb mint két évvel ezelőtt Gyárfás Tamás akkori úszóelnök 25 milliárd forintra becsülte a 2017 július második felében rendezendő világbajnokság összköltségét, amiből 8 milliárdot tesz majd ki a Dagály-uszoda építésére szánt összeg.

Ehhez képest a tervekben már azonnal 20 milliárd fölé ugrott a Dagály költsége, a járulékos környezetrendezéssel együtt meghaladta a 38-at.

A vizes vébé többi helyszíneivel együtt ez ár akkor is csaknem elérte a 90, 2016 decemberére meg is haladta a 100 milliárd forintot. Amiből 43 milliárdot költenek a Dagályra.

Tehát a vébé összköltségvetése az eredetileg tervezetthez képest négyszeresére, a központi uszodára költött összeg több mint ötszörösére nőtt.

És hol van még a vége.

Mint az köztudott: a vizes világbajnokság a 2024-es olimpiai pályázat referenciaprojektje.

Az olimpiai terv egyszerre gigantománia és politikai populizmus:

We make Hungary great again.

Az ellenzőket a kormánypropaganda azzal az érvvel próbálja leszerelni, hogy az olimpia összköltségvetése csak 774 milliárd forint.

De ebben nincsenek benne a környezetrendezés járulékos költségei. Ha az arányok csak némileg hasonlók lesznek, mint a referenciamunka esetében, akkor az olimpia eléri (vagy elérné) majd a 4000 milliárd forintos költséget....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.