2017. január 7., szombat

AKKORA SZARBAN VAGYUNK, HOGY EL SEM TUDJUK KÉPZELNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.01.06.


Tagadja, hogy megszabadította volna tőle a tulajdonosát. Mindeközben némely iskolában csak azért nem fagynak rakásra a diákok, mert a szülők viszik be a hősugárzót, és mivel egyébként is támadnak a dermesztő mínuszok, a kormány bőszen döngeti a mellét, hogy a helyzet magaslatán áll.

Ebbe a reményteljes kör- és kórképbe rondítanak bele az alábbi jó hírek:


  • Minden idők legnagyobb deficitjével búcsúztatta a 2016-os évet a kormány, amennyiben egyetlen hónap alatt sikerült 907,6 milliárd forint seggére verni és lerontani az államháztartás egyenlegét, amely így végül 848,3 milliárdra jött ki. Ez minden idők legrosszabb adata, de Varga Mihály közepesnél is silányabb nemzetgazdasági miniszter szerint ez sőt de nagyon jó, és szándékosan cselekedtek így. El akarták kerülni, hogy az idei hiány túl alacsony legyen, illetve bármi áron 2% felett akarták tartani a 2016-os gazdasági növekedést. Gazdasági növekedés, mi? Az. Naponta elégetett tíz- és százmilliárdok mire is? A 4 milliárdos miniszterelnöki szoba belsőépítészeti kurv*anyjára (mai napig nem tudom elhinni), nehézsúlyú miniszterek választókörzeti beruházásaira, Mészáros Lölö horvátországi focicsapatára, a Farkas Köztörvényes Flórián assiztálásával ellopott roma felzárkóztatási pénzek utáni büntetés kifizetésére, a valószínűtlen, de bizonyosan túlárazott olimpia tanácsadási költségeire, és hadd ne soroljam.
  • Mészáros Lölö, az NK Osijek futballcsapat társtulajdonosa és az Orbán nevű Viktor nemzeti stadionnal és milliárdokkal támogatja a horvát focit. Továbbra sem Lévai Anikó zsebpénzéből, hanem a közjellegétől megfosztott adófizetői pénzből. Mit hogy támogatja? A horvát nemzeti stadiont is Mészáros Lölö&Co. építheti, amely egy 25-30 ezres létesítmény lesz, a költségek felét, sőt kétharmadát a Lölö többségi tulajdonában álló eszéki futballklub állná, amelynek támogatói a sajátosan magyar közbeszerzéseken degeszre hízlalt cégek. A mangalicaszerelő klubja egy futballakadémia építésébe is belefog, a munkálatok 2017-ben kezdődnek, a költségeket 6-8 millió euróra teszik, a pénz leginkább az Orbán nevű Viktornak köszönhetően már rendelkezésre áll: a magyar kormány  adófizető 3,3 millió eurót, azaz nagyjából 1 milliárd forintot nyomott az NK Osijek akadémiájának támogatására. Mert a magyar adófizetőnek kormánynak fontosak a környező országok magyarlakta vidékei (olyannyira, hogy egy 163,3 millió eurós, azaz nagyjából 50,5 milliárd forintos programja is van a számukra), ahol koncentráltan él a sok magyar, ezért tolja a 108 ezres lélekszámú Eszékre a pénzt, ahol – a 2011-es állás szerint – 979 magyar élt. Egyetlen év alatt több, mint 30 millió eurót (=10 milliárd forintot) pumpáltak Lölö csapatába, és évi egy milliárd forintot ad az állam nekik 2018-ban is. Nem a horvát állam, hanem a gavallér magyar...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.