2017. január 8., vasárnap

ALIG MÚLIK EL HÉT, AMIKOR NE DERÜLNE FÉNY ÚJABB ÉS ÚJABB KORRUPCIÓS BOTRÁNYRA - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2017.01.07.


Magyarországon egész függőségi rendszer jön létre, miután hatalma bebiztosításához Orbán Viktor korrupt oligarchiát teremt, de közben jócskán juttat a családnak és a barátoknak is.

A Spiegel cikke Felcsúton kezdődik, bemutatja a stadiont, a kormányfő attól mindössze 50 méterre lévő házát, valamint a kongó kisvasutat, de mindenek előtt Mészáros Lőrincet, aki 6 éve alatt egyszerű gázszerelőből odáig vitte, hogy ma ő az ország egyik leggazdagabb embere. A polgármester el is ismeri, hogy meseszerű sikerét a teremtőn kívül a miniszterelnöknek köszönheti. Úgy tűnik, a településen Orbán a gyerekkori álmait váltja valóra, de kicsiben azt is megmutatkozik, hogy miként irányítja az egész országot. Az államapparátust szigorúan a maga képére formálta át. A kulcspozíciók az ő kezében vannak, akárcsak a titkosszolgálatnál, a közmédiában, az állami cégeknél és a bíróságokon. Az egóját csak zavarják a fékek és ellensúlyok. A gazdaság sem ússza meg, hogy a főnök ne avatkozzon be. A lényeg, hogy minden tőle függjön, ezért oligarchákkal veszi magát körül, akik egyfelől szépen meggazdagodnak, másfelől támogatják a hatalmát. A híveinek módszeresen állami hiteleket és megbízásokat ad. Ő dönti el, hogy ki lesz gazdag Magyarországon. Közben már egy sor alázatos multi is kész, hogy milliárdokkal biztosítsa be a keresztapa uralmát.

Alig múlik el hét, amikor ne derülne fény újabb és újabb korrupciós botrányra. A gyanús összefonódások egy kaptafára mennek: magas rangú kormánypolitikusok, mint amilyen pl. Rogán Antal, a lehető legszorosabban kapcsolódnak nagy cégekhez. A közbeszerzések sokszor csupán pro forma zajlanak. Mind gyakrabban csupán egyetlen pályázó van, illetve az győz, aki jó kapcsolatokat ápol Orbánnal. De az áldás a családtagokra is hull, lásd Tiborcz Istvánt, a vejet. A magyar Forbes magazin a klán vagyonát már csaknem 7 milliárd forintra becsüli. Kényelmetlen vizsgálatoktól a famíliának nemigen kell tartania, az ellenőrző hatóságok is a Fidesz kezében vannak. A főügyészt sűrűn látni a felcsúti VIP-páholyban. Már a sajtó nagy része is a hatalom kezéből eszik. A kellemetlenkedő Népszabadságot pl. bezárták. Korábbi tulajdonosa eladósodott, így zsarolhatóvá vált. A lakosság 61 %-a korruptnak tartja a kormányt, ám az mégis népszerű. De azt azért még Orbán sem tudta megakadályozni, hogy a Felcsút ne essen ki az első osztályból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.