2017. január 17., kedd

AZ ORBÁN-RENDSZER KIRAKATRENDEZVÉNYE: ÖMLIK A PÉNZ A VIZES VB-RE

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2017.01.16.



Újabb milliárdot kapott a vizes vb, Matolcsynak egy gyanús grúz ad tanácsokat. Milliárdos tartozása van a szocialista pártnak, és úgy tűnik az Alexandrát már semmi sem mentheti meg. Hétfői hírek.

Matolcsynak ad tanácsot a Rogánhoz köthető, volt grúz miniszterelnök

Az MNB tanácsadója Nika Gilauri. Gilauri onnan lehet ismerős, hogy nyáron az Aulich utcában tárgyalt két másik grúz üzletemberrel egy erőmű létesítéséről Eximbankkal közösen - írja az Index. A grúzok pont az előtt az épület előtt beszélgettek, ahol Rogán ügyvédje, Kertész Balázs irodája található, és ahová gyakran jár „kávézni” Habony Árpád és Rogán Antal is. Gilauri korábban volt energiaügyi miniszter, pénzügyminiszter és miniszterelnök is, jelenleg azonban egy Reformatics nevű nemzetközi tanácsadócégnél dolgozik. Ebben a tisztségében látogatott tavaly év végén Budapestre, hogy segítse a jegybank munkáját. A cég honlapja szerint a Reformatics 2017-ben is tanácsokat fog adni az MNB-nek.

Plusz egy milliárdocska a vizes vébére

Egy újabb, ezúttal 999 millió forintos közbeszerzést írtak ki az idei vizes világbajnoksággal kapcsolatban, vette észre a 444.hu. A szerencsés Vianova 87 Zrt. a vébéhez kapcsolódóan utakat építhet, burkolatokat cserélhet, parkolókat építhet. A vb rendezési költségei már 100 milliárd forint felett járnak, pedig eleinte alig 25 milliárdról volt szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.