2017. január 10., kedd

AZ SEM BAJ, HA A KISGÖMBÖC ŰRÁLLOMÁST ÉPÍT A FELCSÚTI STADION BEJÁRATÁHOZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.01.09.



Marhára és baromira örülök annak, hogy időről-időre a hanyatló Nyugat véleményformálói megállapítják, hogy a virágzó kelet-európai paradicsom egyik-másik zugában bizony a rothadás virágai zabálják fel módszeresen az életet. Idézet következik:

Orbán Viktor hatalma biztosítása érdekében korrupt oligarchikus rendszert épít Magyarországon, melynek a barátok és családtagok is részét képezik.

Felcsúton Orbán gyerekkori álmai látszanak megvalósulni, az látható kicsiben, ahogy Orbán Viktor az országot is kormányozza; hét év alatt szigorúan a maga képére formálta az államapparátust.

A fékek és ellensúlyok, melyek a hatalmon lévők önkényét hivatottak korlátozni, zavarják Orbán egóját.

A miniszterelnök rendszeresen biztosít állami hiteleket és közbeszerzési megbízásokat pártja követőinek. Ő dönti el, hogy ki gazdagszik meg Magyarországon.

Alig telik el úgy hét, hogy ne röppenne fel újabb korrupciós ügy.


Ez itt néhány gondolat a balliberális rontásnak is tekinthető Der Spiegel német hetilap Függőségek hálója című cikkéből, amely sajtóorgánum jódolgában most éppen megint a magyar belpolitikai helyzettel foglalkozik. Ugyanezzel a lendülettel végre Mészáros Lölö és Tiborcz Pityu is világsztár lett, őket is név szerint említi az írás, amelyből egyértelműen kiolvasható, hogy megint támadják az Orbán nevű embert.

Mint írtam az imént, engem tényleg baszott őszinte nagy örömmel tölt el, hogy a német és úgy általában a nemzetközi sajtó (nem, mi nem lógunk a német csecsen, mi aljasul vigyorgunk és hátat fordítunk az egész Európai Uniónak) bizonyos időközönként hatalmas felfedezéseket tesz. Amiről speciel mi is egy éve tépjük a szánkat, azt alkalomadtán erős, de annál múlandóbb megütközéssel megállapítják európai barátaink és főleg ellenségeink is. Éljenek ők! Majd jövő hónapban újra előveszik és újra megbotránkoznak rajta egy fél nap erejéig.

Hogy képzeljétek, létezik egy 1812 lakossal felszerelt világváros valahol a magyar pusztában, ahol tök véletlenül a futballrajongó miniszterelnök házától 50 méterre húztak fel egy böszme stadiont, ahol a településen átrobogó, részben uniós pénzből épült játékvasút kong az ürességtől. Hogy nem hiszitek el, de ennek a békés, idilli szemétdombnak a tetején a Mészáros Lölö nevű polgárjenő ül, aki hat éve még gázt szerelt napi nyolc órában, de azóta az ország 20 leggazdagabb emberének egyikévé kapaszkodta fel magát. Mindenhez ért, mindenhol vannak érdekeltségei, ő építi a fényes magyar jövőt, és szerencsére nincs ezzel egyedül. Merthogy a Tiborcz Istvánnak született miniszterelnöki vő is igen jól jár azzal, hogy az apósa Orbán Viktor, akinek minden távirányító a kezében van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.