2017. január 23., hétfő

BUKHATJA-E HAZAI PÁLYÁN AZ OLIMPIÁT A MAGYAR KORMÁNY?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.01.23.



Orbán Viktor valószínűleg nem osztja az olimpiai mozgalom atyjának eszmeiségét. Coubertin báróval ellentétben ugyanis őt nem igazán érdekli a részvétel, csakis a győzelem. Nem erőltetné Budapest olimpiai rendezését, ha nem hinne abban, hogy komoly politikai, és persze gazdasági haszna lenne abból, ha végül a magyar főváros kapná a 2024-es sportesemény rendezési jogát. Orbán azonban veszélyes vizekre evezett a pályázattal, hiszen komoly kockázata is van, ha ilyen nagyot álmodik valaki. Az alábbiakban rávilágítunk, milyen veszélyek leselkednek a magyar kormányra a most következő nagy olimpiai csatározásban.

Ha a most alakult Momentum mozgalom összegyűjti a megfelelő számú aláírást ahhoz, hogy kiírják a helyi népszavazást a budapesti olimpia ügyében, már komoly tettnek számít a jelenlegi politikai erőviszonyok közepette. Jelen állás szerint erre minden esélyük meg is van. Ha a Momentum alapítói jól okoskodnak, akkor bejöhet az a számításuk, mely szerint egy teljesen új politikai formáció sokkal hatásosabban tud fellépni a kormányzati gőzhenger ellenében, mint egy nagy (és nem túl fényes) hagyományokkal bíró régi párt.

Már korábban is értekeztünk arról a kissé alábecsült társadalmi hangulatról, hogy a választópolgárok nagy részének annyira tele van a puttonya Orbán Viktor rendszerével, hogy minden alkalmat megragad arra, hogy keresztbe tegyen a miniszterelnök akaratának. Erre volt jó példa a tavaly ősszel elbukott kvótanépszavazás, amelyet a hihetetlen kormányzati túlsúly, a soha nem látott agymosó kampány ellenére sem tudott sikerre vinni Rogán Antal propagandaminiszter. Az ok egyszerű volt akkor: az emberek be akartak tartani a kormánynak, és nem azért, mert az ellenzéki pártok erre kérték őket, hanem, mert végre volt egy téttel bíró szavazás, amelyen kifejezhették ellenérzéseiket az urizáló, hazug propagandát harsogó kormánnyal szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.