2017. január 24., kedd

CSALÁDOK A FEHÉR HÁZBAN

GYEREKEK A FÖLD KÖRÜL BLOG
Szerző: Tanczer Viki
2017.01.23.



Az Egyesült Államok országháza az évszázadok során együtt lélegzett az amerikai néppel. Aki ott lakhat, azt maga a történelem veszi körül és ő maga is annak részesévé válik, hiszen alakít egy kicsit a Ház történetén. Volt, aki átépíttetett, volt, aki műkincseket gyűjtött, és valaki azzal írt történelmet, hogy a pónilovát szuszakolta be a Fehér Ház liftjébe.

A Fehér Ház Történelmi Egyesületének feljegyzéseiből kiderül, mi minden történt még a legifjabb lakókkal, akik apukájuk munkája folytán tudhatták otthonuknak a Fehér Házat. A Gyerekek a Fehér Házban poszt után lássuk, hogy zajlott az elnöki családok élete.

Tad Lincoln hét éves volt, mikor apja, Abraham Lincoln elnök lett. Tad a polgárháború ideje alatt élt a Házban, így legtöbbször háborúsat játszott. A Házat védő katonákat sokszor arról faggatta, hogy milyen érzés a háborúban harcolni. Még egy egyenruhát is kapott gyerekméretben. Apja elhalmozta szeretetével, még azt is elnézte neki, mikor egyszerre szólaltatta meg a Ház összes hívócsengőjét. Megbeszéléseket is apja öléből hallgathatott végig, vagy az irodában alhatott, míg Lincoln be nem fejezte a munkát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.