2017. január 24., kedd

DEMAGÓGISZTÁNI NAPLÓ: TRUMPNI VAGY NEM TRUMPNI

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s 
2017.01.23.


A MNB szervezett egy konferenciát. A Lámfalussy Konferencián pedig felszólalt Orbán Viktor, és méltatta az MNB-t. Meg a hihetetlen gazdasági fejlődést. S persze mélyen benyalt Trump-nak is. Mert mivé is lenne az ő kicsi, stadionos világocskája Putyin és Trump feneke nélkül? De azért persze a sorrend nem kötelező. Pannónia géniusza párhuzamosan is tud nyalni, ha kell.

De azért az MNB méltatása felett se ugorjunk át úgy, hogy a pirospetty-felelős munkahelyére ne vetnénk egy pislantást. Amiről azt mondta, ami szeretett vezetőnk, hogy amióta az MNB nincs ellenzékben, azóta látványos a fejlődés. Ami azt is jelentheti, hogy amennyiben nem az ő kedvenc tündérmesélője lenne az MNB élén, akkor szíve szerint belefojtaná egy kanál vízbe az MNB-t. Ott téve keresztbe, ahol csak miniszterelnökként tud. De bezzeg most, hogy mind ő, Orbán Viktor, mind az ő barátai és tettestársai szabadon gazdagodhatnak, minden rendben van az MNB vezetésével. Mert azért a szegénységi statisztikák, a lábukkal szavazva távozó százezrek nem egészen a robogó gazdaságra engednek asszociálni. Még akkor sem, ha a stadionokra esetleg több pénz jut, mint a gyermekek élelmezésére, az egészségügyre, az oktatásra. De az, akinek a nemzeti nemzetiesség nemzeti tapsvihara nem elég kenyér helyett is, az vessen magára. Különösen most, hogy Orbán egyenesen Trumptól érzi felhatalmazva magát bármire is. Mondván: „Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről”.

Talán ez utóbbi nyomán sem ártana mielőbb orvoshoz fordulnia. Hacsak nem egyfajta retorikai előkészítése annak, hogy töröljék a 2018-as választásokat. Azon az alapon, hogy Trump megválasztásával automatikusan felhatalmazást adtak Orbánnak a legmagasabb, majdnem-isteni, helyről. Azért persze a valós képhez az is hozzátartozik, hogy Trump nem igazán hívta meg Orbánt. Ami igazán nagyon méltatlan a magyar miniszterelnökkel szemben. Már csak azért is, mert az utóbbi, a nemzeti demokrácia jegyében, talán sok fontos tanácsot adhatna az amerikaiaknak. Legelőször talán azt, hogy az USA tagállamai mielőbb szorgalmazzák azt, hogy élhessenek azzal a szabadságjoggal, hogy akár kerítéssel védjék meg az állam határait. Természetesen a szomszéd államokból immár illegálisan bevándorló többi amerikaitól. Akik ugyebár a világ számos tájáról verbuvált, illetve verbuválódott népség. Csupa potenciális bevándorló. Aszerint hogy melyik államban kik állítják magukat többséginek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.