2017. január 24., kedd

DRÁMAI A TÜZIFA HELYZET AZ ORSZÁGBAN

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Sztrárklikk
2017.01.24.



Dacára a hetek óta tartó extrém hidegnek, sok településen szinte lehetetlen tűzifához jutni az országban. Akik elszámolták magukat, és nem vásároltak elegendő tüzelőanyagot a tél beállta előtt, most kénytelenek brikettel, szénnel vagy méregdrága villannyal fűteni. Vagy háztartási szeméttel, ami ugyanolyan veszélyes, mint a fagy, csak lassabban öli meg az embert - írja az atv.

Drámai a hiány az országban: sok tüzéptelepen már csak brikett vagy szén kapható. Már ha kapható, a nagy kereslet miatt.

A gond azért is óriási, mert hosszú hetek óta extrém hideg tombol az országban, és az előrejelzések szerint a következő napokban sem szabadulunk a mínuszoktól. Január első heteiben már a százhoz közelített az idei tél halottainak száma, ráadásul a fagyhalál már nem csak a hajléktalanok problémája: egyre többen hűlnek ki a saját lakásuk fűtetlensége miatt.

A hiány egyik okozója az állam

Szabó Zoltán erdészeti szaktanácsadó szerint a jelenlegi krízis abból adódik, hogy egyes telephelyek nem tudják beszerezni az árut a régi beszállítóiktól. Ennek az az oka, hogy a kormány tavaly jelentősen szigorított a tűzifaszállítással kapcsolatos szabályokon, így azok a tüzépek, amik eddig illegális úton - legtöbb esetben külföldről - jutottak fához, az ellenőrzések miatt elvéreztek a versenyben...

1 megjegyzés:

  1. Dömsödi GáborPásztó polgármestere is elmondotta az ATV egyik műsorában, hogy
    Magyarországon most nincs szárazfa készlet, nem lehet venni !
    S lám lassan le lesz írva, hogy az erőszakos stílusban kormányzó Orbán apparátusa csak árt a hülye intézkedéseivel, amit a maga köré gyűjtött nem szakértő balfácán pártkatonák által uraltan tartja fogságban az államot.
    Nem intézkednek gyorsan növő fák telepítéséről, csak a narancsbárók harácsolási éhsége van csillapítva. Pedig a hűbéresek a kapott területeken telepíthetnének parancsra. A putyinszopó mit tudni mikorra tudja az atomerőművet felépíteni, amikor már legalább a dróton aveló petrót tudnák lopni, kevesebb erdőgazdasági kárt okozva.
    a

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.