2017. január 6., péntek

EGY STADIONNYI PÉNZT KAP ORBÁN EMELETE A VÁRBAN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.06.


Már 2013-ban megágyazott a budakalászi önkormányzat Gerendai Károly strandjának; pénznyelő feketelyukként működik az új miniszterelnöki rezidencia; 300 milliárdért nyert közbeszerzést Mészáros Lőrinc az utóbbi években.
Ezekről ne maradj le!
Gerendai Károly strandjának már 2013-ban megágyazott a budakalászi önkormányzat (Átlátszó)3,9 milliárd forint jut pluszban Orbán Viktor emeletének berendezésére (Index)600 milliót szán a kormány egy ingyenes enciklopédiasorozatra (MNO)
Ha van 3 perced:
Gerendai Károly strandjának már 2013-ban megágyazott a budakalászi önkormányzat5 millió forintért cserébe, a budakalászi önkormányzat megváltoztatta a Hely Építési Szabályzatban (HÉSZ) a területre vonatkozó építési szabályokat. A HÉSZ módosításáért fizetendő összeget az Óbuda Zrt. fizette ki, amely a terület tulajdonosa és a közelmúltig bányászati tevékenységet végzett rajta. Tőlük bérli a területet most Gerendai Károly, aki ennek köszönhetően egy strandot nyithatott a Lupa-tó mellett. (Átlátszó)
3,9 milliárd forint jut pluszban Orbán Viktor emeletének berendezéséreA Miniszterelnökség költözésére eddig elkülönített 21 milliárd forinthoz 3,9 milliárdot ítélt meg a kormány egyedi belsőépítészeti kialakítás címszóval. A pénzt a miniszterelnök emeletének berendezésére fordítják majd. Hogy pontosan mire megy majd el 25 milliárd forintnyi közpénz, azt nem tudni. (Index)
600 milliót szán a kormány egy ingyenes enciklopédiasorozatraMagyarország vármegyéi és városai címmel jelent meg 1896-tól a 26 részes könyvsorozat, amelynek az újrakiadására 600 millió forintot különített el a Miniszterelnökség. A könyv teljes terjedelmében, ingyenesen elérhető az interneten, de megtalálható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, illetve vidéki városok egyetemi könyvtáraiban. Tavaly ennek az összegnek a harmada állt rendelkezésre az összes könyvkiadónak, hogy minőségi könyvek kiadására pályázzon. (MNO)
Kiépítik a kancelláriarendszert a kórházakban isA kormány úgy döntött, a kórházak felett álló pénzügyi rendszerről csak a választásokat követően hoz végleges döntést, azonban a kancelláriarendszer alapjait már most elkezdik kiépíteni. Az Állami Egészségügyi és Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át a kórházak pénzügyi és számviteli feladatait április 1-jétől. Az ÁEEK a héten értesítette a kórházigazgatókat, akiknek péntekig kell megküldeniük az ezen a területen dolgozó munkatársaik számát és az általuk végzett feladatokat. (HVG)
Ha van még két perced:
Ugyan a Stabilitási Megtakarítási Számlának hívott legális pénzmosó eszköz megszűnik, de az állam indít helyette egy még átláthatatlanabbnak tűnő másik. (Index)
A Lázár János vezette Miniszterelnökség több, mint 2 milliárd forint értékben kötött szolgáltatási szerződéseket az utolsó negyedévben, jelentős részben haveri cégekkel. (MNO)
Rogán Antal minisztériumának utolsó negyedévben kötött szerződései is figyelemre méltóak, mint például az a több mint 1 milliárd forintról szóló, ami a miniszter szomszédjának cégéhez került. (444)
Bakondi György, miniszterelnöki tanácsadó fia is a saját lábára állt, 1,4 millió forintos fizetéssel betolták az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. élére. (Index)
A magyar oktatás helyzete számokban. Évek óta először adott ki a magyar állam pontos adatokat az oktatásra költött összegekről. (444)
Amióta Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc cégei közel 300 milliárdért nyertek közbeszerzést, és ebben nincsenek benne a megyei lapok, szállodák, földek. (Magyar Narancs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.