2017. január 21., szombat

"ÉN EGY OLYAN SZABAD ORSZÁGBAN SZERETNÉK ÉLNI, AHOL AZ ILYENEKET LECSUKJÁK"

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.01.20.


...Nem gondolom, hogy az az ember szereti a hazáját, aki börtönbe, bitófára kívánja azokat, akik más véleményt fogalmaznak meg, mint amit ő gondol. Nem jól szereti a hazáját az, aki hazug vádakkal feljelent azért, hogy elhallgattason másokat. Rosszul szereti a hazáját az az ember, aki úgy gondolja: a hatalom szent, a kormány sérthetetlen, a politikusokat nem szabad kritizálni. Politikusnak lenni: szolgálat. A politikusok, a kormány nem az én, nem a mi urunk, hanem a szolgáink ők. Ha úgy gondoljuk, hogy rosszul szolgálnak, akkor kritizálni kell őket. Tükröt kell tartani, mert ez az ország, ez mindenki érdeke.

Mindenkié. Még azé az embertársunké is, aki erkölcsileg magasabbrendűnek érzi magát akkor, amikor pedofíliával, rasszizmussal vádol. És azé az embertársunké is, aki úgy képzeli el a szabadságot, hogy börtönbe a lázadókkal és legyen végre csend.

Azt gondolom, azt gondoljuk mi, Szalonnások, hogy mi jól szeretjük a hazánkat. Vagy legalább igyekszünk, hogy jól szeressük. De a mi hazánk nem a Fidesz és egyetlen egy párt sem. Nem Orbán Viktor és egyetlen politikus sem. A hazánk nem jobboldali, nem baloldali, nem liberális, nem konzervatív, hanem ilyen is, olyan is. A korrupció: bűn. Lopni, hazudni, életeket tönkretenni: bűn. Hatalommal visszaélni: bűn. És halkan megjegyzem: aki a bűnösöket támogatja, maga is bűnös. Mi ebben hiszünk. Akkor is, ha néhány – vagy akár sok – olvasó nem érti, miről tépjük a szánkat minden áldott nap. Szerencsére sokan megértik. És ez a fontos. Semmi más.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.