2017. január 26., csütörtök

FAGYHALÁL

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.01.25.



Riadó! Az anyátok ne sirasson benneteket, mindnyájatokat, akiknek az lenne a dolga, kötelessége, hogy megtegyen mindent annak érdekében, ne fagyjon meg senki a szabadban, ne hűljön ki senki saját lakásában, ebben az országban!

Fogtátok illetékesek ott a belügyben, nincs tűzifa a telepeken, szerte a hazában azért fűtenek tízezrek mindenféle szeméttel, mert mással nincs mivel? Fogtátok ott a kormányban százszámra melegedő államtitkárok és helyettesek, kik nem mertek nyilatkozni arról, hogy hányan is haltak fagyhalált már ezen a télen, fogtátok, hogy fáznak, dideregnek, megfagynak az emberek?

A Hajléktalanokért Közalapítvány vezetője a szállók és melegedők 110-115 százalékos kihasználtságáról beszélt a rekordhideg kapcsán. Magyarországon az Eurostat adatai szerint a lakosság 11,2 százaléka (több mint egy millió ember) él olyan háztartásban, amelyet anyagi okok miatt nem tud megfelelően kifűteni. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum vezetője szerint a fagyhalál veszélye szorosan összefügg a szegénységgel, márpedig ma Magyarországon 800 ezer–1 millió ember él mélynyomorban, azaz legfeljebb havi 15-25 ezer forintból. Nekik aligha telik fűtésre. A problémát súlyosbítja, hogy tavaly a kilakoltatási moratórium lejárta után ötezer embert tettek ki az otthonukból devizahitel vagy rezsitartozás miatt, akiknek jelentős része ma az utcán él. Fogtátok, illiberális államépítők?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.