2017. január 25., szerda

FIDESZ-KÖZELI REGIONÁLIS ONLINE MÉDIABIRODALOM ÉPÜL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.01.25. 



Budapesti hírportált indított a minap a veszprémi székhelyű Bakony-Balaton Média. Övék a Vehir.hu is, tulajdonosuk, a veszprémi „Navracsics-fiókákkal”, a Fidelitasból startolt helyi fideszes politikusokkal remek viszont ápoló Tóth Gábor Szilárd a Pesti Srácokban is érdekelt. A veszprémi online hírlap egy kormánybarát országos honlapszövetség tagja.

Interjú egy fideszes városi képviselővel, kicsit lentebb a polgármesterrel – a Vehir.hu veszprémi hírportál kedd esti címlapján egyéb jel nem indokolja, miért tarják kritikus olvasói fideszes szócsőnek az oldalt. Pedig a kiadó, a Bakony-Balaton Média Kft. tulajdonosát, Tóth Gábor Szilárdot ekként tartják számon a dunántúli megyeszékhelyen.

Tóth Gábor Szilárd 2015-ben kisebbségi tulajdonosként beszállt a közpénzekkel kitömött Pesti Srácok kiadójába, az Insider Média Kft.-be – ez már önmagában igazolhatja a fidesz-közeli jelzőt. A Közbeszerzési Értesítő szerint a Bakony-Média 2011-2015-ben szintén szépen nyeregetett közintézmények tájékoztatására kiírt tendereken.

Lakóhelyén, Veszprémben a közélet ismerői mindezt azzal egészítik ki: Tóth a Fidelitasban startolt városi politikusokkal, például Óvádi Péter önkormányzati képviselővel, illetve Mihálovics Péterrel, volt Fidelitas-alelnökkel, későbbi újnemzedéki ügyekkel megbízott kormánybiztossal, még későbbi Bakony-Balaton fejlesztési miniszteri biztossal ápolt remek viszonyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.