2017. január 20., péntek

HA JÓT AKARTOK MAGATOKNAK, KUSSOLTOK! VILÁGOS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.01.19.


Mesélek nektek valami unalmas, jelentéktelen és főleg régen elfeledett történetet, ami három év elteltével került elő újra a magyar jogállam feneketlen gazemberségeivel kitömött pöcegödörből.

E sorok írásakor hallgatják/hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrségen Horváth Andrást, a NAV egykori munkatársát, aki ezermilliárdos áfacsalások gyanúját tárta a nyilvánosság elé 2013-ban, amelyeknek bizonyítékait az elhíresült zöld dossziéban gyűjtötte össze.

Azt állította, hogy az adóhatóság elnéző a nagykutyákkal, multicégekkel, amelyeket – tegyük hozzá a precizitás kedvééért – a kormány egyébként hetedik éve programszerűen és látványosan köpköd. Nyugi, szemfényvesztés-ügyileg kizárólag.

Horváth András szerint a NAV puha ellenőrzési gyakorlatával, illetve egyes vizsgálatok szándékos leállításával potenciális tízmilliárdoktól fosztotta meg a költségvetést. Mondhatnám, hogy lopta meg az országot, de nem mondom. Ő úgy tudta, hogy aki bűncselekményt tapasztal valahol maga körül és elhallgatja, az bűnt követ el. Mint ahogy a bűnüldözési hatóságnak, amely ilyen típusú cselekményről szerez tudomást, kötelessége hivatalból eljárást indítania.

Horváth András, magányos harcos és partizán, az áfacsalásos ügyek szakértője még akkor felmondott az adóhivatalnál, párhuzamosan pedig hivatali visszaélés gyanújával feljelentést is tett. És nem. Horváth Andrásból nem lett a korrupt államigazgatást belülről leleplező, vállra emelhető hős. Ellenkezőleg. Amint a lenti ábra is mutatja, gyanúsított lett belőle...


Tavaly decemberben derült ki, hogy az olajozott Pintér rendőrsége szerint egy kivétellel nem történt semmiféle bűncselekmény a Horváth András által feldobott ügyekben. Cserében a NAV 2013 novemberében feljelentette Horváthot. Igaz, aztán decemberben is. Az indok: hivatali visszaélés és jogosulatlan adatkezelés gyanúja.

Szép kerek történet a többmillió bamba adócsaló országából, ahol alakul a végleges szentencia: bűncselekmény-gyanús ügyek nyilvánosságra hozatala bűncselekmény gyanúját veti fel és minden bizonnyal megtorlással jár. Ez a tanulsága ennek a végtelenül sikeres nemzeti kormányzásnak. Ahol a maffia szabályai érvényesülnek, és ahol a maffia korrupciós ügyeinek leleplezéséhez mintegy kötelező megszegni a maffia által hozott maffiaszabályokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.