2017. január 11., szerda

HAJSZA A CIVILEK ELLEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.01.11.



Erőteljes lépések következnek a nyíltabb diktatúra felé. Kriminalizálják és elkezdik üldözni civil szervezeteket Magyarországon. Mindez Oroszországhoz hasonlóan történik. A civil szervezetek semmi törvénytelent nem tesznek. A hivatkozás szerint Soros György támogatása valamilyen bűnös szándékot takar. Németh Szilárd rezsibiztos a Fidesz szándékainak biztos barométere, az ő megnyilvánulásai alapján biztosra vehető a hajsza és a zaklatás, amelynek semmiféle törvényi alapja nincs.

Németh Szilárd azt mondta, ő az "álcivil" szervezetekről beszélt, amelyek - véleménye szerint - "születésüknél és főnökeiknél fogva tartoznak Soros Györgyhöz". Soros György támogatása semmi máésra nem irányul, mint a nyitott, demokratikus társadalmak, a civilszféra szabadsága erősítésére, ami egy diktatúra számára elfogadhatatlan. Valójában a Soros-féle törekvéseket kellene támogatni, mert az szolgálja Magyarország érdekeit, a kiépülő diktatúrát kellene korlátozni, és a Németh Szilárd-féle hazudozókat és a főnökeit "minden eszközzel eltakarítani", ahogy ő azt magyar polgárok civil szervezeteiről mondta.

Németh szerint, akiket Soros támogat, azok nem civilszervezetek, hanem álcivil szervezetek, mert "befolyásolni akarja az adott ország politikáját". Németh Szilárd elfelejti, hogy az ország lakóinak joguk van befolyásolni az ország politikáját, egyénileg is, szervezetten is, civilként is, és pártokban is. Ez még nem totális diktatúra, ez majd csak lesz. Majd akkor legyen kedves ilyeneket mondani, vagy jelentsék be hivatalosan a diktatúrát és tiltsák be, hogy bárki befolyásolhatja az ország politikáját.

"Ezek létrehoztak egy velünk párhuzamos világot, egy fölöttünk lebegő világot, ahol ott vannak a tudósaik, a jelentéseik, (...) ezt egy milliárdos finanszírozza, hálózatba szervezi és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg", nem szakmai és humanitárius kérdésekben - mondja Németh a súlyos bűntényt. Más akarat is lehetséges és jelen lehet, mint Orbán Viktoré, létezhet egy "párhuzamos világ" amely nem kiszolgáltatott a zsarnoknak és tőle függetlenül létezik.

Németh Szilárd szerint a kisebbségvédelem és a hátrányos helyzetűek segítése csak "álca", és ez jól látható volt az illegális bevándorlással kapcsolatban is, mint állítja, mert a "Soros György által pénzelt álcivil szervezetek" arra biztatják a bevándorlókat, hogy a nemzetállami politikát támadják. Egyrészt ilyenre senkit nem biztatott senkit, másrészt ha a "nemzetállami politika" egy ország bezárkózását, a világtól való elszigetelését és egy diktatúra kiépítését jelenti, akkor az ellen mindenki mindenkit bátran biztathat, hogy ezt ne engedje meg. De biztatásról szó nincs, a magyar civil szervezetek politikai tevékenységet nem végeznek, egyszerűen a létezésükkel jelentenek "fenyegetést" Orbán rendszerére: amíg vannak civil szervezetek, addig nincs minden a vezér kontrollja alatt. Nem tőle függ mindenki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.