2017. január 24., kedd

HARC A BITANGKASSZA KÖRÜL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus Lűszló
2017.01.23.


Mintha nem lenne ámítója a magyaroknak, négyévente beáll a sorba az ellenzéknek mondott kollaboránsok hada, egyik-másik "miniszterelnök-jelöltje" is, akik az alapvető feltételek hiányában ígérnek hetet-havat, még azt is rosszul.

De most legalább eljutottak oda, hogy nem hazudoznak "összefogásról", kicsit sem keltik annak látszatát, hogy az ország érdeke fontosabb lenne a saját érdekeiknél, hanem az orbáni logikát követve nyíltan gyilkolják egymást a megmaradt koncért, a számukra elérhető egyetlen célért, a közéjük dobott Júdás-pénzért. Összefogni különben is azért kellene, hogy mindenki mondjon le a pénzről, és közösen bojkottálja a rendszert.

Ne legyen kétsége senkinek, hogy a 2018-as választás semmi másról nem szól, mint Orbán hatalmának megerősítéséről, a törvénytelen hatalom legitimálásáról, és az ellenzék egymás közötti harcáról a pénzért, amit a parlamentbe jutó pártok a választási eredmények alapján éves párttámogatás címén kapnak. Ez évi százmilliós tétel. Ezért kell elmenni szavazni, hogy melyik áruló mennyit kapjon. Ezért tart nekik Orbán egy szavazást.

Akik nem támadják a rendszert, hanem hajlandók az Orbán-féle keretek között élni, az Orbán-rendszer törvényességének látszatát kelteni, azok az éves párttámogatás címén megkapják ezért az évi százmilliós állami támogatást, ami nem más, mint korrupciós pénz. Ezzel fizetik le őket. Ez a Júdás-pénz. Hogy ki mennyit kap az ellenzékből, az attól függ, mennyi szavazatot tud összeszedni a maradékból, amit Orbán nekik meghagy. Azon marakodhatnak. Mint a disznóólban, amikor a disznók közé dobnak egy kevés cukorrépát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.