2017. január 27., péntek

ITT A BIZONYÍTÉK, HOGY NÁLUNK NINCS KORRUPCIÓ

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.27.



Óránként háromezer forintért toboroztak diákokat, hogy titokban menjenek egy rendezvényre, és ott hozzák az „elvárt viselkedést”; az ügyészség szerint alig lopnak uniós pénzt Magyarországon; a Fidesz átalakítja a Figyelőt.





Ezekről ne maradj le!


Bértapsolókat vetettek be az olimpia mellett (24)

Hat év alatt négy vádemelés lett EU-pénzek lenyúlásából (444)

Kemény éven van túl Rogán Antal (Vastagbőr)

Ha van 3 perced:


Bértapsolókat vetettek be az olimpia mellett

„Beépített emberekre lenne szükségünk” – így toboroztak fiatalokat egy tavalyi, olimpiáért rendezett programra óránként 3000 forintért. Azt nem árulhatták el, hogy honnan küldték őket. „Úgy kell tenni, mintha a konferenciára jöttél volna, figyelj végig! Kikérdezzük!” – írták, figyelmeztetve a résztvevőket az „elvárt viselkedésre”, és hogy az eseményt „dokumentáljuk”, vagyis visszanézhetik, ha valaki nem volt kellően lelkes. (24)

Hat év alatt négy vádemelés lett EU-pénzek lenyúlásából
Összesen eddig csak négy esetben loptak uniós pénzt 2011 óta – legalábbis az Orbán Viktorral időnként közösen meccset néző Polt Péter vezetésével az ügyészség eddig ennyiszer jutott el a vádemelésig. Az ügyek összértéke 300 millió forint sincs, miközben naponta nagyjából kétmilliárd forint ömlik Magyarországra. Többek között a miniszterelnök vejének lámpaügyeinél is megszüntették a nyomozást. (444)

Kemény éven van túl Rogán Antal

Nem akárhogyan jutott el egy kicsi, Vas megyei községből a miniszteri székig Rogán Antal. Se a helikopterezés, se a polgármestersége idején kötött gyanús ingatlanügyek, se a szomszédai reklámszerződései nem ingatták meg tavaly Rogán Antal helyzetét, akiről tavaly azt is megtudtuk, hogy időnként csak úgy felugrik kávézni egy régi ügyvédismerőséhez, ahol épp Habony Árpád is megfordulhat. (Vastagbőr)

Gavallér a luxuséttermek vendégeivel a budavári önkormányzat

Az önkormányzat jótékonyságából nem kell fizetnie a parkolásért annak, aki Zsidai Roy luxuséttermeibe megy a budai várba. A kerületi polgármester egy rendelettel feljogosított több, a Várnegyedben található vendéglátóhelyet és intézményt, hogy a járművel érkező vendégeik ingyen parkolhassanak. A Várban hét helyet működtető Zsidai-csoport teszi ki a lista nagyjából harmadát. (24)

Ha van még két perced:


Ablakonként 440 ezerért vett függönyt
a Magyar Nemzeti Bank. (Átlátszó blog)

Hetek óta nem válaszol a minisztérium arra, miért adtak támogatást egy mint 820 millió forintból félbehagyott gyógyszállóra, ha az önrész se volt meg, és miért befejezettként tartják nyilván az épületet. (444)

Így szórnak el százmilliókat a kormány átköltöztetésére a budai várba
. (Átlátszó videó)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jelenlegi főigazgatója is gyanúsított az Eximbank ingatlanbérleti szerződése miatt indult eljárásban. (MNO)

Milliós benzinszámlára kapott állami pénzt a képviselő, aki hat év alatt egyszer sem szólalt fel a Parlamentben. (444)

A kormány vállalta
, hogy fedezni fogja a NOB olimpiai szervezőbizottságának esetleges költségvetési deficitjét és 7500 szobás médiafalut épít. (444)

A Legfőbb Ügyészség szóvivője szerint csak akkor lehet nyilvánosságra hozni a 4-es metró körüli csalásokról szóló jelentést, ha vége a nyomozásnak. (24)

Szécsény oldalanként 370 ezret fizetett egy olyan tanulmányért, amelynek a harmadát plagizálták, de volt, hogy egy teljes oldalt két képpel töltöttek meg. (Magyar Narancs)

A Terror Házát vezető Schmidt Máriához került
Figyelőt a századvéges Lánczi Tamással és L. Simon László volt államtitkárral „újítják meg”. Utóbbi kijelentette: „nem független lapot akarunk csinálni”. (444, MNO)

„A politikának nem szabad magára hagynia a könyvszakmát”
– vélekedett L. Simon László az Alexandra összeomlása miatt. (HVG)

A Rogán Antallal és Habony Árpáddal találkozgató titokzatos ügyvéd
megszüntette az üzleti tevékenységét összeférhetetlenség miatt. (Index)

Felgyújtották a kocsit, amit egy erdélyi korrupcióellenes aktivista használt. (Transindex)

Képzeljék el, ha egy politikus azt mondaná a feleségének, hogy csak lekvárt főzhet
– válaszolta a francia jobbközép elnökjelölt, amikor a felesége – állítólag fiktív – képviselő-asszisztensi munkájáról kérdezték. (Napi.hu)

Soros György cége véletlenül 2012-ig visszamenőleg nyilvánossá tette
, milyen részvények esésére tett fel pénzt. (HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.