2017. január 23., hétfő

IZÉK LEGYÜNK VAGY MICSODÁK?

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: Révész Sándor
2017.01.22.



A Klubrádió hűségdemonstrációt kondicionál. Tegye. Csak ne tegyen úgy, mintha ennek bármi köze lenne a közvélemény-kutatáshoz.

Ez itt a kérdés. Így hívják azt a műsort, amelyben jó emberek rossz kérdésekkel ingerlik adományozásra a Klubrádió hallgatóit. 


Én ezt régóta utálom, régóta habozom megírni, de most már unom a habozást. Essünk túl rajta.

Tudjuk, milyen aljas eszközökkel és milyen módszeresen szűkítik a szabad szó terét. Tudjuk, miként próbálták gátlástalan jogtiprással kiirtani a Klubrádiót is ebből a térből. Tudjuk, milyen nagy dolog, hogy ez nem, illetve csak részben sikerült. Tudjuk, milyen fontos szerepe van ebben a szűkülő térben a Klubrádiónak. Tudjuk, mennyire nehéz egy ilyen rádió működésének anyagi feltételeit megteremteni, mennyire szükség van minden fillérre, azokra is, amelyekkel az ostoba kérdésekre a legjobb szándékkal válaszoló hallgatók a Klubrádiót támogatják.

Van a Klubrádióban mindenféle, amit nem szeretek, több minden, amit szeretek, sokan dolgoznak ott, sokan szólalnak meg ott, akik fontosak a számomra. Örülök, ha hívnak, ha idéznek, ha vezethetem a Szabad a pálya műsorát. Ráadásul az esetek többségében a nap kérdését is olyanok teszik föl, akiket nagyra becsülök.

Továbbá: van nekünk elég bajunk – mondtam magamnak sokáig –, nem érdemes ezek helyett olyasmiről beszélni, amivel mintha csak nekem lenne bajom. Legalábbis ebben az ügyben, ügyecskében nem érzékelem magam körül azt a kritikai indulatot, amely engem feszít.

Mindazonáltal és mindezek ellenére ezt a dolgot egyszer mégiscsak meg kellene beszélni.

Leginkább azért, mert a közvélemény-kutatás és annak a hitele borzasztóan fontos dolog...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.