2017. január 3., kedd

MAGYAR, AKI (MAJDNEM) EGY EURÓÉRT VETT HÁZAT SZICILIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.01.03.



Amikor utoljára néztem, akkor egy euró elég kevés pénz volt, még forintban sem éri el a 310-et. Ennyiért házat venni Olaszországban (mi több: bárhol a világon) elég komolyan hangzik, nyilván akadt is honfitársunk, aki belevágott. Aztán a dolog kissé drágább lett, de még így sem akármilyen történet következik – méghozzá Tucano tollából.


„Biztosan hallottál róla, hogy Olaszország egyes kiüresedő falvaiban egy eurós áron kínálnak megvételre házakat. Annyira sikeres lett a program, hogy a házak mellett már a római meg mór eredetű jó nagy jelzőtornyokat és állítólag elhagyott, de álomszép vasúti állomásépületeket is meg lehet szerezni potom összegekért, száz évre bérbe. 
Az egy eurós programnak azért van pár feltétele, nem olyan egyszerű a részvétel, például helytől függő mennyiségű összeget, de mindenképpen be kell fektetni a felújításba. 
Egyik barátom is beleszeretett az ötletbe és elhatározta, hogy beszerez egy magánparadicsomot Szicíliában. Róla tudni kell, hogy valódi ezermester, a szőlőipari szaktudása mellett kiváló dokumentum- és jelenleg reklámfilm producer. 
Emellett nyitott, sőt el is adott egy roppant sikeres olasz éttermet egy nagyon távol-keleti ország, egyik (addig) ismeretlen paradicsomi tengerpartján (amelyet egy homokpadon épített meg a saját két kezével, miközben egy műanyag slagot húzott át egy öblön, hogy legyen víz) igen messze a talján kultúrától és az eredeti alapanyagellátási forrásoktól. 
Azóta viszont elkészült a nagy szicíliai mű, sőt annyira megtetszett neki a mediterrán házfelújítás minden nyűge, hogy már több újabb terve is van.
De nézzük, meg hogy milyen lett a majdnem egy eurós ház a szicíliai Gangiban, mielőtt rátérnénk a részletekre, íme:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.