2017. január 22., vasárnap

MELANIA, TRUMP ÉS A BIBLIA, A BUKOTT VILÁG JELKÉPE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.01.22.



Melania Trump tartotta a Bibliákat Donald Trumpnak, amikor letette az elnöki esküt. Szegény Trump, ennyit még életében nem volt templomban és imádkozáson, mint ebben a néhány napban. Ez volt az egyetlen jele annak, hogy áldozatokra képes az elnökségért. Nem is akármilyenre, hogy erre hajlandó volt és kibírta.

Amikor kitalálták Amerika alapító atyái, hogy az amerikai elnök a Bibliára tegyen esküt, abból a normális feltételezésből indultak ki, hogy aki az esküt teszi, az tudja, mi van a könyvben, és tudja, mire esküszik. Ezt garanciának gondolták arra, hogy az elnök az esküjét nem szegi meg, mert van istenfélelme.

Ahogy Melania tartotta Trumpnak a Bibliát, mint madam a szenteltvíztartót, és ahogy Trump rátette a kezét, az nemcsak teológiai értelemben volt blaszfémia, hanem abban a tekintetben is, hogy ennek az embernek ez az eskü semmit nem jelent. Fogalma sincs arról, mire esküdött fel, mert azt a könyvet, amire a kezét tette, talán életében nem nyitotta ki.

Ez nem rosszindulatú feltételezés. Amikor a kampányban az evangéliumi protestáns keresztények jelöltje kibukott, és egycsapásra átlovagoltak az ellenfele oldalára, hogy hatalmat szerezzenek a Jézus nevében, igyekeztek a kurvapecért, a nemzetközi elitprostitúció irányítóját úgy beállítani, mintha hívő keresztény lenne. Betanították Trumpnak, hogy a Bibliát kell magasztalni, de egy naiv riporter megkérdezte, melyik a kedvenc része.

Nem lebuktatni akarta, hanem valami okos filozófiai eszmefuttatásra számított, amit majd ketten adnak elő. S maga is megdöbbent, hogy Trump semmit, de semmit, egy szót nem tudott mondani, amit valaha olvasott volna a Bibliában. A kampány pedig nem éppen arról győzött meg bárkit, hogy Trump ezt a mulasztását pótolta.

Viszont semmi kontraszt nem volt kettejük között: ahogy a pornóképeire büszke új First Lady tartotta az Isten beszédét (akinek Trump lehetett a legjobban fizető kuncsaftja, mielőtt feleségül vette volna), méltó párja volt a Bibliára esküt tevő Trumpnak, akiről a bibliás jelenete előtt egy héttel derült ki, hogy a KGB titkos felvételeket készített arról, ahogy moszkvai szállodákban orosz prostituáltakkal, pisiszexet sem mellőzve, éppen a keresztény értékeket erősíti és terjeszti.

Ennek az egész borzalomnak és mocsoknak, ami most Amerikában történik, és ami egy cseppet sem a nép akarata, amit a frissen beiktatott elnök 36 százalékos támogatottsága pontosan kifejez, ez a kép a legtökéletesebb kifejezője: a perverz strici és a Milánóban, Párizsban és New Yorkban "keményen dolgozó" pornómodell, ahogy egyik tartja a Bibliát, a másik pedig felesküszik rá. Rejtő Jenő könyveibe illő jelenet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.