2017. január 5., csütörtök

MÉSZÁROS LŐRINC TÉVÉJE KÖLTÖZHET A KÖZPÉNZBŐL FELÚJÍTOTT NAP TV-SZÉKHÁZBA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.05.


Tiborcz István offshore cégnek adta tovább a nemrég szerzett, állami pénzek körül mozgó WBH-t; Mészáros megveheti Gyárfástól a közpénzből felújított TV székházat; mindenki hallgat Pharaonról.
Ezekről ne maradj le!
Van még vagyon a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik központi cégében (Átlátszó)Tavaly bejegyzett offshore cégnek adta el Tiborcz az ingatlanvállalkozását (Direkt36)Közpénzből felújított székházat vehet Mészáros az Echo TV-nek (HVG)
Ha van 3 perced:
Van még vagyon a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik központi cégébenA Britton Capital & Consulting tavaly kényszertörlés alá került, de most hatályon kívül helyezték a végzést. A Britton 62%-os tulajdonosa a stabil piaccal rendelkező, többek között gyógyszergyáraknak csomagolást készítő Kartonpacknak, amiben a saját tőke 1,6 milliárd forint. Azzal, hogy a Britton tovább működhet megnehezült Fintha-Nagy Ádám térnyerése, aki eddig bennfentesség gyanúja mellett szerzett 30%-os részesedést a cégben. (Átlátszó)
Tavaly bejegyzett offshore cégnek adta el Tiborcz az ingatlanvállalkozásátTiborcz István nyáron lett a WHB Ingatlan Kft. többségi tulajdonosa, ami tavaly egymilliárdért vásárolta meg az üresen álló komáromi ipari parkot, ahová a kormány próbál befektetőket találni. A cégcsoportban központi szerepe van a West Hungaria Baunak, ami sorra nyerte a közbeszerzéseket az elmúlt években. A miniszterelnök veje ősszel aztán eladta egy, a Brit Virgin-szigeteken tavaly bejegyzett offshore cégnek az állami pénzek közelében mozgó WHB-t. (Direkt36)
Közpénzből felújított székházat vehet Mészáros az Echo TV-nekMészáros Lőrinc a Demokratának adott óriás interjújában sem mondta meg mekkora a vagyona, de elmesélte, hogy szóban már megállapodott Gyárfás Tamással a Nap TV egykori székházának megvételéről. A székházat nemrég újították fel közpénzből, a vizes vébé ürügyén. Ide költözhet az megújuló Echo TV, amit egy hónapja vett meg Mészáros.(HVG)
Így működik a cenzúra a legfontosabb erdélyi magyar oldalaknálErdélyben úgy tűnik, Nagy Debreczeni Hajnalka valósítja meg az RMDSZ médiával kapcsolatos elképzeléseit, aki amellett, hogy a párt szövetségi elnökének sajtósa volt, tagja a közszolgálati televízió igazgatótanácsának, a Progress Alapítványban pedig a tanács elnöke. A Progress most anyagi okokra hivatkozva szünetelteti az Erdélyi Riport működését, a maszol.ro-nál pedig sorra mondanak fel az újságírók. (Átlátszó Erdély)
Érdekesen számolnak el a parlamenti frakciók költéseikkelNem meglepő, hogy a parlamenti frakciók sokat költenek tanácsadásra vagy éppen kommunikációra, de vannak azért érdekes költések: a 17 fős KDNP frakció például ajándékozásra költött a legtöbbet, ami gyakran öltötte alkohol formáját. Persze legtöbbször minden párt a saját hátországának juttat. (Népszava)
Ha van még két perced:
Az Orbán családhoz, illetve Garancsi Istvánhoz köthető, hasonló tendereket korábban is megnyerő Ész-Ker Kft. és az SBGK Ügyvédi iroda adhat tanácsot a Miniszterelnökségnek, 1,8 milliárdért(Átlátszó, MNO)
Mindenki hallgat Pharaon-ügyben: Orbán sajtófőnöke, a Belügyminisztérium, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, sőt a jordán konzul sem válaszolt az újságírók kérdéseire. (Index)
Másfél milliárddal megemelték az olimpiai pályázathoz kapcsolódó külső szakmai feladatokra szánt keretösszeget, előre nem látható elvárások miatt és például, mert Róma visszalépett. (Átlátszó)
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Vakond Kft. a Swietelskyvel közösen nyerte el a Tisza-Közép mederkezelésére kiírt pályázatot, 3,2 milliárdért építenek töltést. (HVG)
Nemsokára leteszi az esküt az új román kormány, aminek tagjai közül többen is korrupciós ügyekbe keveredtek az elmúlt években. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.