2017. január 15., vasárnap

MI KELL A KÜLFÖLDRE KÖLTÖZÉSHEZ?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.01.14.


Kivételesen nem a technikai részletekről, ügyintézésről lesz szó (arról már csak a Határátkelőn annyi poszt volt, hogy ihajj), hanem mindennek a lelki oldaláról. Aztán feltesszük a Nagy Kérdést, jelesül: Wolfsburg vagy Göteborg (hogy miért éppen ez a két város, az elég gyorsan kiderül majd), végül rádöbbenünk arra, hogy azért Svájcban is akadnak hiányosságok így, tél derekán.

Az ember lélekből is áll, nem csak húsból – állapította meg a romantikus nevű Dr Fejbőr rendelése blog. Szerzője nekiállt, és összeszedett pár dolgot, ami szerinte a külföldre költözéshez szükséges.

1. Elszántság


Ha külföldre költözöl, legyél benne biztos, hogy ott akarsz élni és nem akarsz visszamenni látható időn belül. Ha nem így mész ki, akkor el se indulj. Azért akarsz odamenni, mert azt gondolod, ott jobb és az ottani kultúrát jobban szereted.

2. Legyél rugalmas

Vagyis nem fogsz Amerikában olyan palacsintát enni, mint otthon (ha csak meg nem csinálod). Az olaszok bizony macskát is esznek, a franciák meg hetente 3x fürdenek csak. Az osztrákok meg felvágják a palacsintatésztát és belevágják a húslevesbe, és Frittatensuppénak hívják. Baszki, te akartál odamenni, fogadd el, szokd meg, vagy húzz el onnét, ha nem tetszik.

3. Elkezdeni elölről

Matematikusok, orvosok, mérnökök, stb. nem csak a szívcsakra országában élnek, Steve Jobs sem magyar volt... Mindenkinek, még annak is, aki orvosnak, mérnöknek, rakétakutatónak jön ki, elölről kell kezdenie. Mit??? - kérdezitek. Megmondom: be kell állni a sor végére. Vagyis. Még ha te specialistának is mentél ki valahova, akkor is te leszel az „új, külföldi srác”. Mindenki régebb óta van ott, mint te, jobban ismeri a ház szabályait, tudja, hol a kávégép, stb. Ezt el kell fogadnod és elölről felépíteni magadat.

4. Erős integritás

Tudd, ki vagy, honnan jöttél, és mi a múltad. Ne hagyd beolvasztani magad, mert ennyivel tartozol saját magadnak, hogy az identitásodat nem adod fel, bármi is az. De tudd hajlítani, ha épp szükséges. :)”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.